Sabit --Atatürk Köşesi--
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 20
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 1617181920 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-08-26 (14:04)
Işıl Asan (barışıl)
Işıl Asan (barışıl)
çok üzüldüm ya:( nolcak bu ülkemizin hali böyle.. bağışla bizi Ata'm..
isteyen okusun 2008-08-30 (01:24)
Zeki İnternet (zeki599)
Zeki İnternet (zeki599)
bozwolf demiş ki:
Acaba ,Turkiyenin bugunku halini , Yuce Ataturk nasil tarif ederdi...?
Bu konuda yorumlarinizi duymak istiyorum arkadaslar,lutfen...ve Insallah,Mustafa Kemal Ataturk hakkinda yazarken bari , kufurden ve ucuz atiflardan kaciniriz...Saygilar

arkadaşımın yazısına şöyle bir yorum yapmak istiyorum. sorusuna yanıt veremeyebilirim belki ! kusura bakmasın..

çoğu forum sayfalarında hep "ata bugünkü günleri görmesin daha iyi" "atamız bugün hayatta olsaydı ne derdi" bir sürü şey yazılıyor. bana bazen bu cümleler çok klasik geliyor... bu tür yazıları ne yazmak istiyorum ne de okumak istiyorum artık..

çünkü herşey belli bugün. kendisini dindar! diye tarif eden gerçek "dinci"lerin neler çevirdiğini görüyoruz..onlarda biiliyorlar kendilerinin ne mal olduğunu ama anlatırlar mı?

bırakalım atamız yerinde rahat uyusun onu rahatsız etmeyelim ... onun vücüdu biyolojik olarak ölmüş olabilir ama onun yarattığı yeni devleti türkiye cumhuriyeti şu an yaşamaktadır ne olursa olsun.. sadace bu mirasın bekçileri günümüzde azalmış olabilir ama ne olursa olsun biz hala ayaktayız cumhuriyetin bekçileri olamaya devam edeceğiz yolumuzdan asla şaşmayazağız.
güçlü müyüz değilmiyiz? bu gücü nereden alıyoruz derseniz ::
muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur arkadaşlar ben gücümü bu sözden alıyorum...

atamızın tarif ettiği gibi ::

İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!

tüm atatürkçü arkadaşlarıma buradan saygılar..
2008-09-11 (01:01)
Naz-Oo Gzm (naz-oo)
Naz-Oo Gzm (naz-oo)
bu konuda hassaslığın için ben kendi adıma teşekkkür ediyorum arkadaşım onun gösterdiği yolda ancak yükselebiliriz su günlerde atmızı hatırlamaya ve onun nasihatlarına ihtiyacımız var
keşke... 2008-09-12 (16:02)
Sevil Yener (fizikciii)
Sevil Yener (fizikciii)
keşke şu ülkeye atatürk gibi bir kişi daha gelse. onun gibi yürekli ve vatanını seven ama çok zor. iş biz gençlere düşüyor onun yolundan yürüyüp elimizden geleni yapıcaz tek çözüm bu
2008-09-25 (00:11)
Musa Akdere (musaakdere)
Musa Akdere (musaakdere)
be hey dürzü
ne ararsın tanrı ile aramda
sen kimsin ki orucumu sorarsın?
hakikaten gözün yoksa haramda,
başı açığa niye türban sorarsın!
rakı, şarap içiyorsam sana ne.
yoksa sana bir zararım içerim.
ikimiz de gelsek kıldan köprüye
ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
esir iken mümkün müdür ibadet?
yatıp kalkıp Atatürk'e dua et.
senin gibi dürzülerin yüzünden,
dininden de soğuyacak bu millet.
işgaldeki hali sakın unutma,
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.
sen anandan yine çıkardın amma,
baban kimdi bilemezdin şerefsiz...
2008-09-25 (07:32)
Kemal Usta (suyu arayan adamm)
katakomp demiş ki:
"anamazingkim34" demiş ki:
arkadaslar yazı tipi içn çok özür dilerim en kısa zamanda düzenleyip tekrar göndericem Çok üzgün, ağlıyor

Okuyan yok zaten. Herkes yapmacık. Sakız yaptılar atatürkü ağızlara. Yani kaale almıyor kimse.

Atatürk öyle "atatürkü"diye yazılamaz!!!
2008-09-25 (07:33)
keşke Atatürk bugünleri görseydi de bu acizliğimizi yüzümüze vursaydı..
belki biraz olsun utanırdık.
2008-09-25 (17:02)
Howarda Arda (howarda)
Howarda Arda (howarda)
Mustafa Kemal Atatürk

vasişyeti ve ölümü

ATATÜRK'ÜN VASİYETNAMESİ'NİN TAM METNİ

Malik olduğum bütün nutuk ve hisse senetleriyle Çankaya'daki menkul ve gayrimenkul emvalimi Cumhuriyet Halk Partisi'ne atideki şartlara, terk ve vasiyet ediyorum:

1. Nukut ve hisse senetleri, şimdiki gibi, İş Bankası tarafından nemalandırılacaktır.

2. Her seneki gibi nemadan, nispetleri şerefi mahfuz kaldıkça, yaşadıkları müddetçe, Makbule'ye ayda bin, Afet'e 800, Sabiha Gökçen'e 600, Ülkü'ye 200 lira ve Rukiye ile Nebile'ye şimdiki yüzer lira verilecektir.

3. Sabiha Gökçen'e bir ev de alınabilecek, ayrıca para verilecektir.

4. Makbule'nin yaşadığı müddetçe Çankaya'da oturduğu ev de emrinde kalacaktır.

5. İsmet İnönü'nün Çocuklarına yüksek tahsillerini ikmal için muhtaç olacakları yardım yapılacaktır.

6. Her sene nemedan mütebaki miktar yarı yarıya, Türk Tarih ve Dil Kurumlarına tahsis edilecektir.

K.Atatürk
2008-09-26 (17:51)
Musa Akdere (musaakdere)
Musa Akdere (musaakdere)
suyu arayan adamm demiş ki:
katakomp demiş ki:
"anamazingkim34" demiş ki:
arkadaslar yazı tipi içn çok özür dilerim en kısa zamanda düzenleyip tekrar göndericem Çok üzgün, ağlıyor

Okuyan yok zaten. Herkes yapmacık. Sakız yaptılar atatürkü ağızlara. Yani kaale almıyor kimse.

Atatürk öyle "atatürkü"diye yazılamaz!!!

suni tartışma ortamı yartama arkadaşım,Ata'ya saygıyı senin kadar bende biliyorum...
düzeltirim olur biter...
2008-09-29 (20:57)
Kibrisli Efe (kibrisli23)
Kibrisli Efe (kibrisli23)
Birgün italyan Büyükelçisi Ata ile görüşmek ister vehuzura kabul edilir. O zamanın muhtelif ekonomik-siyasi konuları hakkında konuşulduktan sonra, büyükelçi "Ekselans, dün Roma ile yapmış oldugum bir görüşmede hükümetimizin Hatay'ı almak istediği kararını size iletmem söylendi" der.

Odada buz gibi bir hava eser. Ata, büyükelçiye birşeyler daha ikram eder ve iki dakikalığına odadan ayrılır. Döndüğünde ayağında çizmeleri, üzerinde mareşal üniforması, belinde tabancası vardır. Doğruca masasına
gider, manyetolu telefondan Mareşal Fevzi Çakmak'ın bağlanmasını ister ve Çakmak'a:

" Paşa, İtalyan dostlarımız Hatay'a gelmek istiyorlarmış. Hazır mıyız" der. Fevzi Çakmak durumu anlar ve "Biz hazırız Paşam" diye yanıtlar...

Ata büyükelçiye döner ve: "Biz hazırmışız. Hükümetinize söyleyin, isterlerse gelip Hatay'ı alabilirler" der.......
Sayfa / 20
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 1617181920 Sonraki SayfaSon Sayfa