YaTay Gecis MeseLesii
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 2
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12

Re: yatay geçiş 2007-03-23 (19:33)
Çağlar Saat (çağlarsaat)
Çağlar Saat (çağlarsaat)
"gb1923" demiş ki:
"çağlarsaat" demiş ki:
arkadaş öncelikle hangi üni den hangi üniye geçeceğinide yazarsan. sana daha fazla yardımcı olurum..özetle geçiş yapmak istediğinin üniversitenin web sitesine giriyorsun her yarıyıl açıklanan yatay geçiş kontenjanlarını buluyorsun ve kendi bölümünden kontenjan varsa başvurunu yapıyorsun ve bekliyorsun...tabi ortalaman biraz yüksek olacak alttan kesinlikle dersin olmayacak..iyi günler..

çağlarsaat merhaba. yatay geçiş konusunda epey bilgilisin anlaşılan. yardımına ihtiyacım var. ben yurtdışı yatay geçiş kontenjanları ve şartları hakkında bilgi rica ediyorum senden. bayağı çok şey var kafama takılan, maddeler halinde sorsam kızmazsın umarım Gülümsüyor
1- ben bulgaristan da YÖK ün tanıdığı ( ki yök e gönderdiğim dilekçeme resmi cevap geldi, okuduğum okulun 'LİSANS bölümleri Kurulumuzca tanınmaktadır' içerikli...) bir üniversitede Hukuk bölümünde okuyorum. Türkiye de ki hukuk fakültelerinin birçoğu zaten yurtdışı kontenjanı açmıyor, ama açılan birkaç tanesine başvurduğumda Kıbrıs, Amerika, Kanada, İngiltere, Türki Cumhuriyetler, Balkan Ülkeleri üniversiteleri vs.. arasında tercih sözkonusu oluyor mu? yani atıyorummmm Kıbrıs Üniversitelerine öncelik tanınması gibi birşey sözkonusumu?

2- üniversiteye giriş Öss puanı değerlendirmeye alınıyor mu? yine bana Yök ten gelen yazıda 185 taban puan şartı aranacaktır denmekte. ama okulda arkadaşlar arasında bu konu tam bir muamma.

3- Torpil, rüşvet, dayı, amca olayları mı geçerli?

4- yoksa benim bildiğim ve umduğum gibi; transkript, öss puanı sonuç belgesi, disiplin cezası olmadığına dair belge, yükseköğretim kurumunu tanıtan dokümanlarla başvurup yüksek not ortalamasına göre kontenjanlara girebilmeyi beklemek mi?

şimdiden teşekkür ederim....

işte bu şekilde açık soruları çok seviyorum..gb arkadaşım
cevaplar..
1)Hayır kesinlikle böyle birşey söz konusu değil..Bunun hiç bir kriteri yok eğer öncelik tanınması olayı olsaydı bu yök'te ayrıntılı olarak belirtilirdi.u konuda rahat ol.

2)Yurtiçi yatay geçişlerde bazı üniversiteler öss puanını da dikkate alıyorlar..Ancak yurtdışı geçişler için böyle bir koşul yok.aranan tek koşul okudğun bölüme YÖK'ün denklik vermesi(ki vermiş) ve yine bazı üniversitelerde Ders uyumu..

3)Ortalaması senden yüksek biri tercih etsin ya da alttan bir dersin olsun istersen en kral dayı ayarla geçiş YAPAMAZSIN.. tek koşul, tek yerleştirme önceliği,ortalamanın yüksek olması..Bunu bu şekilde bil.ve dayı,amca olayları ile zaman kaybetme.yatay geçişlerde torpil işlemiyor..

4)Bilseydim ilk önce 4. soruyu okurdum Gülümsüyor bak ne güzel özetlemişsin..bütün olay 4.sorudaki koşullar gerisi boş..bol şanslar..
2007-06-09 (00:53)
Hale Bilen (halem87)
Hale Bilen (halem87)
Merhaba arkadaslar,
ben bu sene YCS sinavina girecegim ve tercihlerimde almanca ögretmenligi yazdim . herkezin bildigi gibi türkiyede almanca ögretmenligi fazla tutulan bi meslek degil yani ilgi az. o yüzden ben eger insallah kazanirsam türkiyede bu bölüme baslamak ve daha sonra ilerki zamanlarda geri almanyaya yatay gecis yapmak istyiorum. YCS sinavinin bazi yazilarinda bunu yapabilecegim yazyiordu ama fazla emin degil. bu konuda bilgisi olan lütfen en kisa zamanda cevab yazsin. Soğukkanlı
2007-06-13 (19:55)
Ao Ao (oFfodicoRse)
Ao Ao (oFfodicoRse)
Yös ile giris yapanlarin yatay gecis haklari var mi acaba? Bir yerde okudugumu hatirlamiyorum.
hım anladım kardeş 2007-06-29 (19:16)
Sercii Holding (stockholder)
bak dostum sen bu konu hakkında daha da açıklayıcı bilgi verirsen ben de sana ona göre yardımcı olurum senin bölüm ne? ortalama ne? geçmek istediğin üniversite ne? sen nerde okuyon? hazırlık okudun mu üniversitede(tabi bu bazı üniversiteler de şart)? bak gördün değil mi maddeleri nasıl sorarsan öyle cevap verirler.mesajını bekliyorum Şok olmuş Çok mutlu
2007-07-07 (18:17)
Niceeqirll (niceeqirll)
Niceeqirll (niceeqirll)
arkadaslar bişe sorucam..bilen biri varsa mutlaka cvp versın..üni içince bölümler arası yatat geçiş neye göre oluo..bunun şartları neler?mesela hangi bölümden hangi bölüme yatay gecıs yapalıo..hiçbiyerde yazmıo bu Şaşkın:
2007-07-08 (00:26)
Ozzy (3ozzy4)
Ozzy (3ozzy4)
"çağlarsaat" demiş ki:
arkadaş öncelikle hangi üni den hangi üniye geçeceğinide yazarsan. sana daha fazla yardımcı olurum..özetle geçiş yapmak istediğinin üniversitenin web sitesine giriyorsun her yarıyıl açıklanan yatay geçiş kontenjanlarını buluyorsun ve kendi bölümünden kontenjan varsa başvurunu yapıyorsun ve bekliyorsun...tabi ortalaman biraz yüksek olacak alttan kesinlikle dersin olmayacak..iyi günler..

çağlarsaat bana da yardımcı olursan sevinirim Gülümsüyor bilen birine benzediğin için senden istiyorum bunu Gülümsüyor
ben çankaya hukuktayım bu sene 2. sınıfa geçtim. ilk sene 90.6 ortalama yaptım... kafam da konya selçuk yada marmara ya yatay geçiş yapma fikri war...sence ortalamam yeterli mi?? ya da sadece iyi ortalama yapmak kolayca yatay geçiş yapmaya yeter mi (!) ?
yaty geiş 2007-07-08 (10:42)
Wildflower (wildflower)
Wildflower (wildflower)
merhaba arkadaşlar... acil olarak bana yardımcı olurmusnz

ben fırat ünv. makine muhendisliği bolumu 1. sınf mezunyum GNO 3,33 ve alttan dersim yok. bazı ünvtelr hazırlık görmüş olduğuna dair belge istiyorlar benim bu belgem yok.

yatay geçiş yapamaz mıyım?

acilllll................... tşk edrm
Re: yaty geiş 2007-07-11 (15:57)
"wildflower" demiş ki:
merhaba arkadaşlar... acil olarak bana yardımcı olurmusnz

ben fırat ünv. makine muhendisliği bolumu 1. sınf mezunyum GNO 3,33 ve alttan dersim yok. bazı ünvtelr hazırlık görmüş olduğuna dair belge istiyorlar benim bu belgem yok.

yatay geçiş yapamaz mıyım?

acilllll................... tşk edrm

merhaba yatay geçiş tabiki yapabilirsin neden olmasın ama şöyle bi durum söz konusu bazı üniversitelerde eğitim dili ing %30 veya %70 veya da %100 işte bu üniversitelerde hazırlık var bu yüzden sınava girip vermen lazım hazırlığı yoksa yatay geçiş direkt iptal edilir mesala ben hacettepeye başvuracam ve hazırlık sınavı var eğer geçemessem başka üniversiteye anladın....ayrıca geçmek için notun hiç de fena değil bu işlerde şans da çok önemli... bol şanslar...........
2008-08-23 (22:37)
Funda Bingöl (angel7708)
Funda Bingöl (angel7708)
slm ben bu yıl ınonu unıv.kimya bölumunu kazandım.kimya muhendıslıgıne gecıs yapmak ıstıyorum bunun sartları neler?özellikle bunu yapan arkadaslar bılgı verırse sevınırım.
Sayfa / 2
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12