"çağlarsaat" demiş ki:
arkadaş öncelikle hangi üni den hangi üniye geçeceğinide yazarsan. sana daha fazla yardımcı olurum..özetle geçiş yapmak istediğinin üniversitenin web sitesine giriyorsun her yarıyıl açıklanan yatay geçiş kontenjanlarını buluyorsun ve kendi bölümünden kontenjan varsa başvurunu yapıyorsun ve bekliyorsun...tabi ortalaman biraz yüksek olacak alttan kesinlikle dersin olmayacak..iyi günler..
çağlarsaat merhaba. yatay geçiş konusunda epey bilgilisin anlaşılan. yardımına ihtiyacım var. ben yurtdışı yatay geçiş kontenjanları ve şartları hakkında bilgi rica ediyorum senden. bayağı çok şey var kafama takılan, maddeler halinde sorsam kızmazsın umarım

1- ben bulgaristan da YÖK ün tanıdığı ( ki yök e gönderdiğim dilekçeme resmi cevap geldi, okuduğum okulun 'LİSANS bölümleri Kurulumuzca tanınmaktadır' içerikli...) bir üniversitede Hukuk bölümünde okuyorum. Türkiye de ki hukuk fakültelerinin birçoğu zaten yurtdışı kontenjanı açmıyor, ama açılan birkaç tanesine başvurduğumda Kıbrıs, Amerika, Kanada, İngiltere, Türki Cumhuriyetler, Balkan Ülkeleri üniversiteleri vs.. arasında tercih sözkonusu oluyor mu? yani atıyorummmm Kıbrıs Üniversitelerine öncelik tanınması gibi birşey sözkonusumu?
2- üniversiteye giriş Öss puanı değerlendirmeye alınıyor mu? yine bana Yök ten gelen yazıda 185 taban puan şartı aranacaktır denmekte. ama okulda arkadaşlar arasında bu konu tam bir muamma.
3- Torpil, rüşvet, dayı, amca olayları mı geçerli?
4- yoksa benim bildiğim ve umduğum gibi; transkript, öss puanı sonuç belgesi, disiplin cezası olmadığına dair belge, yükseköğretim kurumunu tanıtan dokümanlarla başvurup yüksek not ortalamasına göre kontenjanlara girebilmeyi beklemek mi?
şimdiden teşekkür ederim....