Salam, her kese. dostlar, zehmet olmasa mene YOS hagginda degig melumat vere bilersiniz? men, Azerbaycanda yashayiram ve Turkiyyede oxumag isteyirem. ve burada ,orada oxumagin diger yolu ise YOS`dur. ve men , bu haggda melumatim yoxdur. zehmet olmasa, melumat vere bilersiniz?
hansi fenler dushur?
ballarin minimum ve maximum ne gederdir?
nece geydiyyatdan kechmek olar?
harada ve nece hazirlashirlar?
suallar onceden verilir deye bir shey eshitmishdim bu duzdur mu?
YOS`un ozel site`i varmi?
cok tskr ler verdigin cvp icin.bu arada ben hala almanyadayim yani tatil bitmedi henüz..............ucak biletlerini aldik okuldan 1 gün önce gelcem.......senin tatil nasil gecti..........umarim ii gecmistir...........
benimkisi de fena geçmedi tatil boyunca hoşuma giden şey harry potter ın serisini bitirmem

,senin lise bitti değilmi?
ayrıca azerice bilen bir arkadaş yukarda gregor nickli arkadaşımıza cevap versin,ben tam anlıyamadığım için cevap veremiycem

arkadaslar almanyadan YÖS KITABI na ihtiyaci olan varsa bana özel mesaj atsin
merhaba arkadaşlar bnmde merk ettiim sormk istediim bkaç sey var.. yardmcı olursanız cok sevinicem..
bn bu sene sınava qirdim ama öss ye..oLmdı bi sene daha denicem..cifte vatandaşım hem türk hem bulqar.. şimdi vatandaşlıkdan cıksam diyorum bu sefer yös den qirebilirmiyim.. vatandaşlıkdan cıkıp yöse qiren cok var ama benim lisem bittiqi için su an okumuyorm..eger vatanslıkdan cıkarsam suan öqrenim qörmediqim ve burda calışmadıım için oturma izni vermezler diyenler oldu. 1 ay içerisinde sınırdışı edilirsin dediler.. yöse qiremessin dediler..
yardımcı olursanız cok sevinicem.. eger vatandaşlkdan cıkarsam yöse qireblme sansım var mı?
Allah Allah vatandaşlıktan çıkınca sınır dışı mı ediyorlar,ilk defa duyuyorum bunu

ayrıntısını bilmediğim için kesin birşey diyemem tabii ama sen burda vatandaşlıktan çıktıktan sonra ikamet tezkeresi çıkarabilirsin ben liseyi bitirdikten sonra bir sene sadece yös e hazırlandım yani hiç çalışmadım ama ailemden dolayı bir ikamet tezkerem vardı.Ama ikamet tezkeresi olayını bir konuş derim,birde vatandaşlıktan çıkmadan önce vatandaşlıktan çıktıktan sonra tekrar T.C. vatandaşlığına girebilme ihtimalini garantile çünkü eğer bunu sağlama almazsan ileride T.C. vatandaşlığını vermeyebilirler

ikamet tezkeresi yerine mavi veya pembe kart alma ihtimalin var onu söylemeyi unuttum onlar ikamet tezkeresinden daha iyi,onuda bir konuş derim

oturma iznin varsa etmiolar sınırdışı da.. oturma iznini de ya burda okuyo olman gerekioyo ki versinler. yada calışıo olman gerekio ki versinler.. bn şimdi cıkcagım vatandaşlkdan okulm bitti,,calışmıyorumda.. oturma izni alamazmışım..burda kalamzmısm yane..
sen lisede okuyorknde yabancı uyruklumuydun? yoksa turk vatandasıydın da lise bitince mi cıktın vatandaşlıkdan?
yok ben lise okurken de yabancıy dım ama bitirdiğimde benim için bir sorun olmadı zaten en baştan beri bir oturma iznimiz vardı liseyi bitirdikten sonra ailemin de oturma izni olduğundan dolayı ikamet tezkerem oldu,ama eğer sen daha önce çifte T.C. vatandaşıysan vatandaşlıktan çıktıktan sonra bir mavi kart veya pembe kart alabiliyorsun onu bir araştır derim,ayrıca ben liseyi bitirdikten sonra çalışmadım,
ben daha liseyi bitirmedim.benim liseye girdigim sene lise 4 yillik oldu yani 1 senem daha var.birde su vatandasliktan ciktinmi yöse giremion die bisey yok.eger muhammetin dedigi gibi pembe veya mavi kartin varsa sana kimse ses cikaramaz. arkadasim ama sen istersen yinede bi arastir........kib .
selam arkadaşlar yeni üyeyim yös le ilgili bi soru sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinriim. ben tükiyede yaşıyorum gaziantep üniversitesi elektrik-elektronik bölümü öğrencisiyim kız arkadaşım almanyada yaşıyo ve alman vatandaşı yös e girip buraya gelmek gaziantepte okumak istiyo fakat kendisi şu an ABITUR un 12 sınıfında..şu an 2009 yös e girebilirmi acaba bu konuda bilgisi olan varmı???yoksa gelecek seneyimi beklemesi lazım?biliyosunuz ABITUR 13 sınıfın sonunda bitiyo..bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinriiz...ha birde sizce yösle gaziantebe yerleşme olasılığı nedir??? çok yüksek puan alsa bile buraya gelicek sizce kaç puan yeterli olur??