arkadaşlar ben melekler ve şeytanları okudum ve bunun sinemaya aktarılmasını isterdim.fakat da vinci beklediğim gibi olmamıştı umarım melekler şeytanlar çekilir ve güzel bir film olur.sizin önerdiğiniz kitaplar neler sinemada izlemek istediğiniz?
ben okudugum bı kıtabın dılmını ızlemeyı pek sevmıorum cunku hayal ettıgım gıbı olmuyor benım zıhnımde canlandırmam farklı fılm farklı hem bıde kıtaptakı gıbı olmuyo bazen mesela kızıl nehırlerı cok begenmıstım fılmı cıktı hemen ızledım ama hıc keyıf alamadım kıtaptakı gıbı hem bırazda farklı oluyo o fılmın sonuda bıraz deısık bıtmıstı kıtaptkınden yada ahmet umıtın sıs ve gecesı okurken onuda sevmıstım ama sınemada hıc keyıf almadım ızlerken ...
yanı kısaca okudugum kıtapları ızlemek hos olmuyo onun ıcın ıstemem okudugum herhangı bı kıtabın fılme alınmasını

1 defa değiştirildi
En Son: 2007-09-08 20:35:50
evet bazı kıtapların fılme aktarımı basrılı olmuyo bu konuda katılıyorum.gerçekten ii bi şekilde senaryoya aktarılması gerekir.mesala yüzüklerin efendisi kitaptan uyarlanmış harika bi film ve çok güzel olmuş.yani böle güzel sonçlar da oluyo kitaptan uyarlanan filmlerde.
yüzüklerin efendisinde de kitaba tam olarak sadık kalınmamış
aslında film muhteşem ama kitabını okumuş olsaydım heralde canımı sıkardı
iyiki kitabını okumadan filmi izlemişiz
kıtabını okumayanlar ıcın bazı guzel kıtapların fılme alınması iiii ama okuyanlar fılm cok guzelde olsa zor begenır
ben kitapların fılme aktarılmasına karşıyım çünkü:fılmi çevrilen bi kitabı okuduğunda hep o filmin çerçevesi altında kalırsın ve hayal gücünü kısıtlar.bilmem ne kadar haklıyım ama benim düşüncem bu...
2 defa değiştirildi
En Son: 2007-09-10 00:23:00
bence kitapların sinemaya aktarılması o filmin yönetmeni ve oyuncuları için ateşten gömlek giymeye benziyor.özellikle filmin kitabını okumuş olan seyircilerin beğenisinin kazanmak çok daha zor oluyor.çünkü bir kitabı okurken o karakterleri,mekanları,kafanızda canlandırırsınız ve hepsi kafanızın içinde ete kemiğe bürünür ve tabiki her insanın hayalinde bu karakterlerin görünüşleri farklıdır.bu yüzden zaten kitap uyarlaması olan filmler hiç bir zaman çok çok buyuk kitleler tarafından benimsenemez.ancak dikkatli bir oyuncu seçimi ve mekan tercihiyle çok iyi eleştiriler almış filmler de vardır.mesela jane austen"ın aşk ve gururu yada j.k rowling"in harry potter serisi..
benim filme çevrilmesini istediğim kitap ise Wilbur Smith"in 7. Papirüs adlı kitabıdır.buradaki piramitler de geçen sahneleri beyaz perdede seyretmek gerçekten harika olurdu

the da vinci code'u seyretmeye başladığınızda tom hanks i görünce hiç mi hayal kırıkılığına uğramadınız.tamam ii oyuncu ama sizce dr.robert langdon olabilir mi.bence olamaz.eğer bir kitap filme uyarlanacaksa yönetmen çok sağlam olmalı ve oyuncular uygun seçilmeli die düşünüyorum ben ama bir film yine de asla kitabını geçemez çünkü okurken en ii oyncuları siz seçersiiniz!
1 defa değiştirildi
En Son: 2007-09-11 08:25:50
Kitabı okuduktan sonra film ne kadar iyi çekilmiş de olsa sizin okurken kurguladığınız şekilde değilse mutlaka bir eksiklik oluyor ve okurken kitaptan aldığınız keyfi alamıyorsunuz.
Yinede melekler ve şeytanın yada beyoğlu rapsodisi nin filmini izlemek isterdim.
bir çok kitap okudum ama beni en çok etkileyen
ahmet günbay yıldızın "yanık buğdaylar" kitabıydı filminin çekilmesini çok isterdim...
1 defa değiştirildi
En Son: 2007-09-17 12:20:35