|
|
Hollandada hollandaca dil kursları üzerine | |
|
|
||
Onur Camlidag (cloud)
Merhaba arkadaşlar.Ben şu anda ağrı doğubeyazıtta bir hudut karakolunda karakol komutanı olarak askerlik görevimi yapmaktayım , kısa bir süre sonra sivil hayatıma dönmeyi umuyorum (donarak ölmessem burada: )
Şimdi sizlerin sahip oldğu bilgilerden şunlara sahip olamk istiyorum , benim hollandada 2 amcam ve onların hollanda doğumlu ve çok iyi yerlerde bulunançocukları olan (2 si doktor birisi bilgisayar mühendisi , birisi ticaretle uğraşan) kuzenlerim var ..
ben hollandaya gidip hollandaca öğrenip bir üniversitede psikoloji okumak ve bunu yaparken de çalışmak isitiyorum , 5 yıl sistem programcısı olarak bir kaç firmada çalıştım yani kaçak da olsa bir iş bulabileceğime inanıyorum vs vs
şimdi bu sitede hollandada hollandaca dil kursalı üzerine yeterince bilgi bulamadım(yok yada ben göremedim)
isteiğim nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda , bu konuda bilgili olan arkadaşların bana yardımcı olması , biraz birikmiş param var ve orada bulunan akrabalarım tüm desteklerini vereceklerini söylüyorlar ( araştırıp yol yordam bulma konusu dışında: )
şimdiden hepinize teşekkür ediyorum
Şimdi sizlerin sahip oldğu bilgilerden şunlara sahip olamk istiyorum , benim hollandada 2 amcam ve onların hollanda doğumlu ve çok iyi yerlerde bulunançocukları olan (2 si doktor birisi bilgisayar mühendisi , birisi ticaretle uğraşan) kuzenlerim var ..
ben hollandaya gidip hollandaca öğrenip bir üniversitede psikoloji okumak ve bunu yaparken de çalışmak isitiyorum , 5 yıl sistem programcısı olarak bir kaç firmada çalıştım yani kaçak da olsa bir iş bulabileceğime inanıyorum vs vs
şimdi bu sitede hollandada hollandaca dil kursalı üzerine yeterince bilgi bulamadım(yok yada ben göremedim)
isteiğim nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda , bu konuda bilgili olan arkadaşların bana yardımcı olması , biraz birikmiş param var ve orada bulunan akrabalarım tüm desteklerini vereceklerini söylüyorlar ( araştırıp yol yordam bulma konusu dışında: )
Oguz Oguzberk (oguzberk)
cloud demiş ki:
Merhaba arkadaşlar.Ben şu anda ağrı doğubeyazıtta bir hudut karakolunda karakol komutanı olarak askerlik görevimi yapmaktayım , kısa bir süre sonra sivil hayatıma dönmeyi umuyorum (donarak ölmessem burada: )
1. Sen eger psikoloji okumak istiyorsan zaten seni unv. 1 yil zorunlu hazirlik yili gecirmen gerekiyor ve yil sonunda da sinava tabi tutuluyorsun eger bu sinavi gecersen egitimine devam ediyorsun.
2. Eger akrabalarin cok gelmeni istiyorlarsa arastirabilirler unv. giderek sartlarini sorabilirler. siteyi iyi bak unv. adresleri mevcut oralardan sorabilirler.
AMA sunu kesinlikle unutma abicim DAVULUN SESI UZAKTAN HOS GELIR.
Onur Camlidag (cloud)
cevabın için teşşekkür ederim , kimilerine davulun sesi uzaktan da hoşnutsuzluk verici gelir ,
neden bir yıl hazırlık okumam gerekiyor? bildiğim kadarı ile dil yeterlilik le ilgli bir sınav vermem yeterli , en azından avustralya için araştırmalarımda öyle idi ;
ayrıca öyle çok istediklerini sanmıyorum , hem işte herkesin işi gücü var , onların istedği herşeyi benim yapmam onlarla ilgili kısımlarda sadece onlarla ilgili kısımlar için onlara başvurmam , evet gördüm üniversite adreslerini , aslına bakarsan çok ca da düşünüyorum ingilizce de eilts den 5.5 aldım buda avustralya canada gibi bir çok ülkeinin üniversitesinde eğitim şansı sunuyor, yani gidipde hollanda 1 yıl dil öğrenip daha sonra üniversiteye başlamak zaman kaybı gibi , fakat bu diiğer ülkelerde de okullar çok pahalı , durmadan çalışmam gerekecek , fakat bilgilerim hollandada eğitim daha ucuz olduğunu gösteriyor hemde yeni bir dil işte , akrabalarımın da olrda olması ....
açıkcası hiçbirşey araştıramıyorum bağlantım çok kısıtlı gprs bağlantısı ile günde en fazla bir saat nete belki girebiliyorum , o ise malum saniyede 3 4 kb ile : )
neden bir yıl hazırlık okumam gerekecek? ben zaten üniversite bitirdim , diğer ülkelerin üniversitelerinde lise mezunu isen böyle bir hazırlığa tabi tutuluyorsun , (kanada ve avustralya en azından)
tekrar teşekkür ederim ilginden ve harcadığın enerjiden dolayı ;
neden bir yıl hazırlık okumam gerekiyor? bildiğim kadarı ile dil yeterlilik le ilgli bir sınav vermem yeterli , en azından avustralya için araştırmalarımda öyle idi ;
ayrıca öyle çok istediklerini sanmıyorum , hem işte herkesin işi gücü var , onların istedği herşeyi benim yapmam onlarla ilgili kısımlarda sadece onlarla ilgili kısımlar için onlara başvurmam , evet gördüm üniversite adreslerini , aslına bakarsan çok ca da düşünüyorum ingilizce de eilts den 5.5 aldım buda avustralya canada gibi bir çok ülkeinin üniversitesinde eğitim şansı sunuyor, yani gidipde hollanda 1 yıl dil öğrenip daha sonra üniversiteye başlamak zaman kaybı gibi , fakat bu diiğer ülkelerde de okullar çok pahalı , durmadan çalışmam gerekecek , fakat bilgilerim hollandada eğitim daha ucuz olduğunu gösteriyor hemde yeni bir dil işte , akrabalarımın da olrda olması ....
açıkcası hiçbirşey araştıramıyorum bağlantım çok kısıtlı gprs bağlantısı ile günde en fazla bir saat nete belki girebiliyorum , o ise malum saniyede 3 4 kb ile : )
neden bir yıl hazırlık okumam gerekecek? ben zaten üniversite bitirdim , diğer ülkelerin üniversitelerinde lise mezunu isen böyle bir hazırlığa tabi tutuluyorsun , (kanada ve avustralya en azından)
tekrar teşekkür ederim ilginden ve harcadığın enerjiden dolayı ;
Oguz Oguzberk (oguzberk)
evet hakli olabilirsin kanada ve avusturalya ing. egitim veriyor. ama ben Ing. egitim veren unv. varmi onlarin sartlarini bilemiyorum.
2. turkiyede unv. bitirdiysen denklik alabilecegin unv. turkiyedeki en ust duzey unv. kolay kolay denklik vermiyor. ve Hollandaca ogrenmen gerektigi icin 1 yil hazirlik okuman gerekiyor. ve eger hazirlik yili sonunda sinavi gecersen psikoloji veya baska bir bolumde okuyabiliyorsun. Benim bildigiim kadariyla boyle.
3. Akrabalarin yardim ederlerse kisa surede sorunlarini halledecegini kesin bilgiler edinebilecegine emin olabilirsin. Cunku herkesten farkli farkli belgeler isteyebiliyolar. Herkesin durumuda ayni olmaya biliyo.
bence unv.lerin sayfalarini arastir ve ing. iyi dedigine gore ve mailler yaz. Turkiye deki gibii cevap gelmez deme geliyor. Senin merak ettigin sorulari sorabilirsin.
Birde anlamadigim basliginda dil kursu yazmissin ama unv. okumak istiyorsun.. :S umarim bir nebzede olsa yardimci olabilmisimdir saygilar.
2. turkiyede unv. bitirdiysen denklik alabilecegin unv. turkiyedeki en ust duzey unv. kolay kolay denklik vermiyor. ve Hollandaca ogrenmen gerektigi icin 1 yil hazirlik okuman gerekiyor. ve eger hazirlik yili sonunda sinavi gecersen psikoloji veya baska bir bolumde okuyabiliyorsun. Benim bildigiim kadariyla boyle.
3. Akrabalarin yardim ederlerse kisa surede sorunlarini halledecegini kesin bilgiler edinebilecegine emin olabilirsin. Cunku herkesten farkli farkli belgeler isteyebiliyolar. Herkesin durumuda ayni olmaya biliyo.
bence unv.lerin sayfalarini arastir ve ing. iyi dedigine gore ve mailler yaz. Turkiye deki gibii cevap gelmez deme geliyor. Senin merak ettigin sorulari sorabilirsin.
Birde anlamadigim basliginda dil kursu yazmissin ama unv. okumak istiyorsun.. :S umarim bir nebzede olsa yardimci olabilmisimdir saygilar.
Onur Camlidag (cloud)
: ) elbette , tekrardan çok teşekkür ederim elbette yardımın oluyor
evet öyle söyledim , hollandada ingilizce lisans eğitimi veren üniversiteler yine pahalı ,
açıkcası kafamda beliren şu , askerlik bitimi hollandaya vize alıp 2 aylığına akraba ziyaretine gidip herşeyi orada halletmek , burdan gerekli belgeleri ailem yollar sanıyorum ,
yada sade bir hollandaa dil kursu ayarlayıp dolaysız ona gitmek , dil kursu esnasında üniversite ayarlar koşullarını öğrenir neyse koşulları onları sağlamak için çabalarda bulunurum diye düşünüyorum
berbat bir gece geçirdim , hayatımda böyle fırtına böyle sis böyle tipi görmedim ben , 15 dakikalık yol nasıl 2 saate alınabılir sorusu hep kafamı kurcalardı nihayet netleşti dünden sonra : )
peki önerini dinleyip hollandada bir kaç üniversitenin öğrenci işlerine mail atacağım
anladığım kadarı ile sen hollandada öğrencisin , peki hollandada yasal koşulları sağlayınca hem çalışıp hem okumak bizim ülke kadar zor değil, değil mi?
hem nedenlerden birisinin sayısalcı olup burada özel üniversiteye bile girmem için sözel puanı istemeleri olduğu idi , hah tekrar üniversiteye hazırlanmak için yaşlı hissediyorum kendimi , aslına bakarsan yurtdışında bu işi yapmak için bile yaşlı hissediyorum bazı zamanlar
nasıl biryer hollanda? mesela kaçak çalışmak istiyorum , üniversiteye başladığım zaman(ki başlayabilirsem ) çalışmak için yeterli zamanım olacak mı dersin? yani tüm günümü doldurmayacak sanıyorum üniversite.(mi?)
ayrıca sadece fiziksel güç iseteyen vede akıl dan az nasibini alan işlerde ücretler nasıl(temizlik yük taşıma dan bahsediyorum: )
işte gördüğün gibi , ülkesinde sıkılmış azıcık da ülkesi insanlarına kırgın , biri olarak ,
son 3 4 yıldır soyut matematik , neural networkler ve sistem yazılımı üzerine geçirmiş , kendini bildi bileli de akıl ve işlevleri , üzerine merak saran , bu işlevleri yasaları halen ortaya koyamamış bir bilim alanı olan psikolojide eğitim görmek istiyorum
haha aslına bakarsan bu istenç sadece sakala sahip olmak için zira psikoloji de bilgisayar bilimleri gibi dışarından çook daha iyi bir şekilde takip edilip kişiye bir nitelik olarak katılabilecek bir bil im , zira objesi yine kendimiziz , yani araştırma ve kavrama için sahip olunması gerekn tüm metaryale sahibiz (kendi aklımız bütünümüz , çevrediki insanlar vsvs )
işte ;
tekrar teşekkür ediyorum sana , iyi günler sen ve satırlardan gözleri geçenlere
evet öyle söyledim , hollandada ingilizce lisans eğitimi veren üniversiteler yine pahalı ,
açıkcası kafamda beliren şu , askerlik bitimi hollandaya vize alıp 2 aylığına akraba ziyaretine gidip herşeyi orada halletmek , burdan gerekli belgeleri ailem yollar sanıyorum ,
yada sade bir hollandaa dil kursu ayarlayıp dolaysız ona gitmek , dil kursu esnasında üniversite ayarlar koşullarını öğrenir neyse koşulları onları sağlamak için çabalarda bulunurum diye düşünüyorum
berbat bir gece geçirdim , hayatımda böyle fırtına böyle sis böyle tipi görmedim ben , 15 dakikalık yol nasıl 2 saate alınabılir sorusu hep kafamı kurcalardı nihayet netleşti dünden sonra : )
peki önerini dinleyip hollandada bir kaç üniversitenin öğrenci işlerine mail atacağım
anladığım kadarı ile sen hollandada öğrencisin , peki hollandada yasal koşulları sağlayınca hem çalışıp hem okumak bizim ülke kadar zor değil, değil mi?
hem nedenlerden birisinin sayısalcı olup burada özel üniversiteye bile girmem için sözel puanı istemeleri olduğu idi , hah tekrar üniversiteye hazırlanmak için yaşlı hissediyorum kendimi , aslına bakarsan yurtdışında bu işi yapmak için bile yaşlı hissediyorum bazı zamanlar
nasıl biryer hollanda? mesela kaçak çalışmak istiyorum , üniversiteye başladığım zaman(ki başlayabilirsem ) çalışmak için yeterli zamanım olacak mı dersin? yani tüm günümü doldurmayacak sanıyorum üniversite.(mi?)
ayrıca sadece fiziksel güç iseteyen vede akıl dan az nasibini alan işlerde ücretler nasıl(temizlik yük taşıma dan bahsediyorum: )
işte gördüğün gibi , ülkesinde sıkılmış azıcık da ülkesi insanlarına kırgın , biri olarak ,
son 3 4 yıldır soyut matematik , neural networkler ve sistem yazılımı üzerine geçirmiş , kendini bildi bileli de akıl ve işlevleri , üzerine merak saran , bu işlevleri yasaları halen ortaya koyamamış bir bilim alanı olan psikolojide eğitim görmek istiyorum
haha aslına bakarsan bu istenç sadece sakala sahip olmak için zira psikoloji de bilgisayar bilimleri gibi dışarından çook daha iyi bir şekilde takip edilip kişiye bir nitelik olarak katılabilecek bir bil im , zira objesi yine kendimiziz , yani araştırma ve kavrama için sahip olunması gerekn tüm metaryale sahibiz (kendi aklımız bütünümüz , çevrediki insanlar vsvs )
işte ;
Oguz Oguzberk (oguzberk)
cloud demiş ki:
: ) elbette , tekrardan çok teşekkür ederim elbette yardımın oluyor
işte ;
işte ;
1. Kesinlikle akraba ziyareti ile gelip burda islemlerini yapacagini sanma Turistlik vize hicbir zaman uzamaz.
2. Unv. okumak icin bence gec degil benim siinifimda 15 kisi var ve yas ortalamasi 29 yas ortalamasini dusuren 2 kisi var birisi ben
22 

3. Is olayi biraz zor ilk geldiiginde kacak calismak cevrenle alakali. tabiki ogrenci vizesi aldiginda sana ilk once 3 aylik sonra IND gidip vizeni uzatiyorsun ve 2. uzatmanda sana calisma izni veriyolar tabiki buda kisitli haftada 10 saat 9 ay boyunca yaz sezonu istersen full time calisabiliyorsun ogrenci calismasi icin 2 secenek sunuyorlar sana yani seni pek doyurmaz destekcin olmadigi surece. Ben hollanda nin yabancisiiyim daha bildigim aslinda pek birsey yok sadece unv. gidene kadar basimdan gecen olaylara dayanarak soyluyorum cunku okula girmek icin 1.5 yildan fazla ugrastim :S tabi bu benim esekliklerimden kaynaklanan olaylar bu 1.5 yil icinde senin gibi dusunup turist vizesi aldim ve burda uzatirim diye dusundum ama geldigin an passaport kontrolunde yanlis yaptigini anliyorsun cunku passaporta bakan polisler zaten sana direk diyorlar vizen bitmeden burdan gitmen gerekiyor yoksa biz seni goturruz
yani boyle birsey
4. Turist vizesiyle hicbirsey yapamassin bir bankaya hesap numarasi bile acamassin. Kacak kalmayi dusunuyorsan cok zorlanirsin herseyi cozecek olan hollandadaki akrabalarin..
5. Hollanda da hayat pahali. Calismayinca daha da pahali ...
6. Ogrenci vizesi alirsan eger islerin cok ama cok kolaylasacaktir emin ol. Saygilar kolay gelsin... DIKKAT ET USUTME

Oguz Oguzberk (oguzberk)
1 maddeni unutmusum
Is icin dediklerin senin kacak calismana bagli kacak calisacagin yer sana 5 te verebilir 8 de genelde ama bu fiyatlar arasinda degisiyo. 5 euro ile 8 euro arasi saati Burasi turkiye degil. ulkeye geldigin andan itibaren ne yaptigin kackere kutuphaneye gittigini bile istediikleri anda cikartabiliyolar.
kolay gelsin tekrar.
bir diger sordugun sey. Hem calisip hem okumak olayi. Hayir hem calisip hem okumak hicte zor degil Zaten Turkiye deki gibi sabah 8 aksam 5 calisamassinb utun gun

Is icin dediklerin senin kacak calismana bagli kacak calisacagin yer sana 5 te verebilir 8 de genelde ama bu fiyatlar arasinda degisiyo. 5 euro ile 8 euro arasi saati Burasi turkiye degil. ulkeye geldigin andan itibaren ne yaptigin kackere kutuphaneye gittigini bile istediikleri anda cikartabiliyolar. kolay gelsin tekrar.
bir diger sordugun sey. Hem calisip hem okumak olayi. Hayir hem calisip hem okumak hicte zor degil Zaten Turkiye deki gibi sabah 8 aksam 5 calisamassinb utun gun

Onur Camlidag (cloud)
oğuz çok teşekkür ederim , çok hemde
fakat sen yazdıkça benim aklımda sorular beliriyor
mesela ilki , şimdi şöyle bir paket varmı oradaki üniversitelerde , ilk bir yıl hollandaca dil eğitimi ardından lisans deslerine başlamak gibi bir paket şeklinde mi üniversitelere kabul olacak
yoksa;
orda bağımsız bir dil kursu ardından orada ben mi bir üniversiteye başvuracağım
sen hangi yolu izledin?
peki bu iki ayrı yol içinde gereksinmeler neler? , yani universitenin tamam kardeşim ben bu adamı öğrenci olarak kabul ediyorum demesi bunu bir belgeye yansıtması ardından benim bu belge ile mi vize işlemlerini yürütmem gerekecek? ya değilse nasıl
sanıyorum bir okula kabul olamadan öğrenci vizesi alamam: )
geç cevabım için üzgünüm işte burda bazı sıkıntılar başgöstermeye başladı
umarım sen okulunu bitirp türkiyeye gelene kadar asker ihtiyacı azalırda 1 2 ay yapar kurtulursun , bir kısa dönem askerimi dün bölüğe indirttim geleli 2 hafta oldu çocuk mefta oldu , hoş insan düşünmüyor değil burdaki sıkıntı kaçakçılık çok az terör teşebbüsü(tendürek dağına yakın benim karakolum) ama en çok da doğa ile mücadele , daha kötü durumda olanları biliyorum , - 25 derece 40 50 km lik intikallerde bulunanları vs vs , işte üzücü şeyler de var bakınca...
ben iyiyim sağol : )
ayrıca diğer yazında lütfen daha da bilgi ver mesela senin hangi saatte ne yaptıgını biliyorla demişsin , kaç kere kütüphaneye girmişsin gibi daha da açarmısın bunu? yani demek istediğin e-devlet sistemleri gelişmişte kurumlarla olan her münasebetin bilgisayarda kayıt altına geçiyor ve yine bu kurumların herhangi birinden rahatlıkla görülebildiğimi yoksa başka birşey mi?
bu yaş ile ilgili söylediklerin ise beni cesaretlendirdi,
devam lütfen : )
görüşmek üzere , şimdilik hoşcakal
sen ve gözleri satırlardan geçenler...
mesela ilki , şimdi şöyle bir paket varmı oradaki üniversitelerde , ilk bir yıl hollandaca dil eğitimi ardından lisans deslerine başlamak gibi bir paket şeklinde mi üniversitelere kabul olacak
yoksa;
sen hangi yolu izledin?
peki bu iki ayrı yol içinde gereksinmeler neler? , yani universitenin tamam kardeşim ben bu adamı öğrenci olarak kabul ediyorum demesi bunu bir belgeye yansıtması ardından benim bu belge ile mi vize işlemlerini yürütmem gerekecek? ya değilse nasıl
umarım sen okulunu bitirp türkiyeye gelene kadar asker ihtiyacı azalırda 1 2 ay yapar kurtulursun , bir kısa dönem askerimi dün bölüğe indirttim geleli 2 hafta oldu çocuk mefta oldu , hoş insan düşünmüyor değil burdaki sıkıntı kaçakçılık çok az terör teşebbüsü(tendürek dağına yakın benim karakolum) ama en çok da doğa ile mücadele , daha kötü durumda olanları biliyorum , - 25 derece 40 50 km lik intikallerde bulunanları vs vs , işte üzücü şeyler de var bakınca...
ayrıca diğer yazında lütfen daha da bilgi ver mesela senin hangi saatte ne yaptıgını biliyorla demişsin , kaç kere kütüphaneye girmişsin gibi daha da açarmısın bunu? yani demek istediğin e-devlet sistemleri gelişmişte kurumlarla olan her münasebetin bilgisayarda kayıt altına geçiyor ve yine bu kurumların herhangi birinden rahatlıkla görülebildiğimi yoksa başka birşey mi?
Korkmaz Özdemir (korkmazcan58)
selam arkadaşlar yazıdıklarınızı okudum. Karşılıklı yazmıs oldugunuz bilgiler gerçektende güzel. Benim oguzberk kardeşime bi sorum olacak, ben Türkiyede meslek yuksekokulu muhasebe bitirdim, daha sonra hollandada ki yakınlarım dolayısıyla bi üniversiteye başvuru yaptım bugun cevap gelmiş ve kabul etmişler, fakat yakınlarım dil kursu ve diğer kitap ulaşım vb. giderlerin yuksek oldugunu söylediler sence fiyatlar ne düzeyde aylık veyada toplam gider ne miktarda yardımcı olursan sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Oguz Oguzberk (oguzberk)
cloud demiş ki:
oğuz çok teşekkür ederim , çok hemde
yoksa;
sen hangi yolu izledin?
yoksa;
sen hangi yolu izledin?
Abi cildirdim. sana cevap yazdim fakat uyelik zaman asimi yapmis hepsi gitti simdi bastan basliyorum..
Abicim sorun degil sorularin kafani yorma sen kafandaki sorulari soyle elimden geleni yaparim bildigim kadariyla...
Ilk once kolaydan basliyalim...
Evet abi dedigin gibi e-devlet olayi burda cok gelismis durumda. Senin kac kere Basvuru yaptigin eczaneden ne ilac aldigina kadar bulabiliyolar. Devletin cesitli kurumlari gerekli bilgileri bulabilirler. Veya basima geldi mesela IND yi ben bir ara gunde 10 defa arardim ve konustugum insannlarda surekli farkli insanlar bilgi islemdeki fakat 1 2 hafta sonra birisi dediki siz burayi cok aramissiniz Oguz bey falan diye sok oldum yani herseyi biliyolar. not aliyorlar. bilgine geciriyolar. Vize isleminde de kac kere vize basvurusunda bulundun ne bilgiler verdin bilgilerini karsilastirabiliyolar.
umarim anlatabilmisimdir.Bir diger sorun ise vize ile ilgili..
Abicim bak Dil kursu ayri unv. ayri bir durum. Dil kursuna vize almak icin dil kursunu arayip anlasirsin parasini yatirirsin ve sana bir belge verirler o belgeyle vize muracati yaparsin( tabiki vize muracatinda sadece kayit belgen yok seninle ilgili kalacagin yerle ilgili belgelerde var tabiki ) Bu vize dil kursunun zamanina bagli olarak degisebilir ama sonra ulkene geri donersin bu ogrenci vizesi degil.
ogrenci vizesi ise bir unv. basvuru yaparsin okul senden bazi belge ister diploman falan v.s. bunlari inceler sonra uygun isen sana derki okulumuza kayit yaptirabilrsin okula kayit olursun sonra yine dil okulundaki yolu izleyip konsolosluga gidersin ve vize istersin okul kayit belgen ile. Ve bu islemler ortalama 6 ay surmekte. 3 ay okul beketir 3 ay da konsolsoluk seni ve belgelerini arastirir... Ve uygunsan sana bir kagit yollarlar ya adresine veya garanti olan akraban olursa ve kalacagin yerde onlarin evi olursa onlarin eline daha cabuk varir. Sende konsolosluga gidip dersinki Vizem onaylanmis sadece pasaportunla gidip 1 hafta sonra vizeni alirsin istedigin tarihte...
Abicim bak burdaki unv. calismasi su sekilde bu sekilde diyemem ama benim kayit oldugum unv. anlatiyim sana.
1. OKul kabul ederken sana soruyor flamengce biliyormusun? Cevap evet ise seni bir sinava tabi tutolar eger bunda basarili olursan sana diyorlarki bu bu bolume gidebilirsin istedigin bir bolumu secersin.. ama Eger cevabin HAYIR bilmiyorum ise derki sana okul boyle ogrenciler icin 1 yil hazirlik yili sarti vardir ve bu hazirlik yili sonunda da flamengce sinavini gecme sarti vardir eger gecersen Lisans egitime baslayabilirsin.. Tabiki 1 yilda cok iyi bir dil ogreneceni dusunmeyen insanlar yani benim gibi insanlar icinde ayri yetten dil kurslari var okulun kis kursu ve yaz kursu ben kis kursundayim mesela 0 dan basliyor herkes senin gibi dunyainin dort bir tarafindan gelen insanlar ve ogreniyorsun ve hazirlik yilina daha hazir bir sekilde basliyorsun. Mesela karsilastirmasinida yaptim benim buraya geleli 3 ay oldu ve yeni okula baslayandan cok onundeyim aslinda bu birazda icinden gelmesi lazim 4 yildir oturup alip burda da olan var ama benden kotu o derece Fasli insanlarda var sinifimda. Okulun dil kursunu tercih etmemin sebebi hem okulu ogreniyorum hem ortama alisiyorum HAAAAAA birde Hazirlik yili basladiginda 0 dan baslamiyor level 2 den basliyor yani baya zor olur. Zaten okul kendisi diyor gelmesinde yarar var boyle boyle olur diye uyariyor seni.
bir diger olay ise okula kayit olurken mesela bir bolum sec diyorlar ama bu gecici bir bolum mesela ben Ekonomi yazdirdim ama bunu hazirlik yiili icerisinde zaten senin hobilerin sevdigin dersler falan o sekilde senin pilot ogretmenlerin seni aydinlatiyor. Hazirlik yilinda sadece Flamengce gormuyorsun ek derslerde aliyorsun ben mesela matematik ve ing. aldim sende mesela spor v.s. dersler alabiliyorsun..
Yine diyorum ve sen sordukca soyleyecem IS suanda senden once hollandadaki akrabalarinda biter. TABIKI ing. cok kuvvetliyse sende islemleri yurutebilirsin ama biraz onlara 1 2 yil mahkumsun..
umarim birazda olsa kafandaki soru taneciklerini yok etmisimdir. ssaygilar..