Antimilitarist üyelerin değerli görüşlerini merak ediyorum.
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 3
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 123 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-05-20 (00:39)
Alper Günak (sessosanto)
Alper Günak (sessosanto)
Aslında politik bir oyunda denilebilir. Türkiye imzalamış oldugu halde iç hukukta yapılmayan duzenlemeler yüzünden davalar farklı gerekçelerle açılmakta ve bu sebepten hukuki süreç çok uzamakta.
Bunda medya etkisi ve dolayısıyla oluşan "mahalle baskısı" nın da etkisi var elbette. Dikkat edilecek olursa açılan davalar emre itaatsizlikten açılmaktadır.
Teorik olarak kısır döngü var bir kere. Reddetmek için gittiğiniz kuruma çoktan teslim olmuş oluyorsunuz ve silah, uniforma kuşanmayı reddediyorsunuz. Dolayısıyla emre karşı gelmiş oluyorsunuz.
Askerden kaçmak ile vicdani ret arasında bir çizgi vardır. Ajite yanıtlara cevap vermek sadece vakit kaybı olabilir bu açıdan.
Çözüm olarak benim ve bir çok kişinin sunumu, sivil hizmetten geçer. Ordunun daha çok maaş verebilecek duruma gelmesi de işsizlik ve belki bir meslek kazandırma adına da sivil hayatta elle tutulur bir destek olarak geri dönebilir.
2008-05-20 (16:10)
Bi Ay (TheRapZone)
Bi Ay (TheRapZone)
sacma bir yazi
... 2008-07-07 (21:18)
Burak Koc (zamazingo26)
Burak Koc (zamazingo26)
sonuna kadar saçma bi yazı..askerlerimiz olmasında bakalım o zmn o g...nüzü kimler pohpohlayacak görürsünüz...pkk gelsin sizi silah zoruyla dağa kaldırsında görürüm bakalım vicdani retçi mi olursunuz,koşa koşa askere mi gidersiniz...
2008-07-07 (23:06)
Alper Günak (sessosanto)
Alper Günak (sessosanto)
Aslında herşey konuyu insanın neresiyle okuduğuna bağlı. Doğduğundan bugüne kadar kendisine anlatılan herşeyi kabul etmiş, sürü psikolojisiyle yaşayan biri için, tek kelimelik tepkiler vermek elbette işin kolayıdır. Derine inmek istemez daha doğrusu aklına gelmez neden bu böyle diye. Aslında kimseye nasıl düşünmesi gerektiği, ne düşünmesi gerektiğini söyleyecek hadde sahip değilim ve kimse de olmamalı.
Vatan, millet ,sakarya nidalarıyla tüm kazanımlarını, üretimlerini satmış, memleketin doğusunu görmezden gelmiş, dini alet ederek iktidar sağlamış birilerinin yandaşı olmak bu sonucu doğurur.
Netice itibariyle kim neye inanırsa inansın, kim ne derse desin ben İNSANım. Bunun bilincinde olup düşünmem ise yaratılışımın gereğidir.
Sorguluyorum, öyleyse varım derim, iki kahve içerim, belime silah sokmam, kimsenin katili olmam. Benim seçimimdir. Seçmek herkesin hakkı olmalıdır. Mesele derindir, boşverin günlük yaşamınıza devam edin. Düşünmek acıtır.
DÜşünmek ?? 2008-09-05 (12:44)
Tygrys Euphrates (tygrys)
Tygrys Euphrates (tygrys)
ülkemizde en önemli sorunlardan biri de düşünebilmek bence de, sadece fikir ve ifade özgürlüğünden bahsetmiyorum. insanımız düşünmesini bilmiyor ve çoğu zaman yapılması gereken isabetli değişikliklerii ihanet, kaypaklık veya korkaklık olarak algılıyor. burda zihnietin düzelmesi için geçirmesi gereken değişiminin karşılaştığı önemli engeller söz konusudur ve bu duyguların yerine mantığın ve bilimsel düşücnin gelmesi gerekir. bilimsel düşünüldüğünde hiçbir bireye askerlik denen olgunun dayatılamayacağı, bireysel iradeye itibar edilmesi gerektiği açıktır. zira bu düşüncenin özünde hümanizm, eşitlik, özgürlük ve insan hakları yatmaktadır.
bu konuya bilimsel bakamıcam 2008-09-05 (14:09)
Levent İkiyüz (levent200)
Levent İkiyüz (levent200)
ben hayata hep liberal perspektiften bakmaya çalışan bir insanım..darbe karşıtı mitinglere katıldığım için az gelişmiş memleketin taze soğanları tarafından ordu düşmanı ilan edildiğim zamanlar da oldu..militarist anlayışın bu ülkeye zarar verdiğini düşünenlerdenim..

burada herkesin görüşüne saygı duyarım elbette, fakat ben bu konuya bilimsel bakamıcam kusura bakmayın..her konuya da bilimsel yaklaşacaz diye şeyimizi yırtmak zorunda değiliz..bir insan askerlik yapmamışsa hayatı tam öğrenememiştir..olgunluğa tam ulaşamamıştır..anadoluda askerlik yapmayana neden kız vermezler, racona ters diye mi?hayır çünkü askerliğini yapmamış erkek tam bir olgunluğa ulaşamamıştır..neyin bilimselliği, hayat sadece kitaplarda durduğu gibi mi sizce?bence askerlik hayat okulu gibi birşeydir...
2008-09-15 (06:07)
Mert Ünal (mmu03)
Mert Ünal (mmu03)
Bundan 6 sene önce bu ülkenin doğusundada çarpışırım batısındada diyordum.Sonra cehalet içinde kavrulan ortaçağ zihniyeti ülkemin insanlarını gördükçe bu ülke için hizmetten vazgeçtim. Namaza gidip oruç tutup hacı geçinen ama milleti dolandırıp kendi kesesini doldurmaya and içmiş, Atatürkümü çekemeyen bir yönetim ve onlara oy veren şerefsizler için kılımı kıpırdadmam.Bilginiz olsun dedim...
tt 2008-09-18 (14:56)
Alpagut Alp (alpagut7)
Alpagut Alp (alpagut7)
toplumsal dönüşüm yapayım derken bir tarafınıza füze yerseniz tam dönüşümü yaparsınız. Bu nasıl bir düşünce tarzı, bu nasıl bir beyindir. Kafanızı kaldırın da bakın. Burnunuzun dibinde savaş çıkacağından haberiniz var mıydı?
2008-09-19 (12:10)
Alperen Karçar (bozkurt alperen)
Alperen Karçar (bozkurt alperen)
mmu03 demiş ki:
Bundan 6 sene önce bu ülkenin doğusundada çarpışırım batısındada diyordum.Sonra cehalet içinde kavrulan ortaçağ zihniyeti ülkemin insanlarını gördükçe bu ülke için hizmetten vazgeçtim. Namaza gidip oruç tutup hacı geçinen ama milleti dolandırıp kendi kesesini doldurmaya and içmiş, Atatürkümü çekemeyen bir yönetim ve onlara oy veren şerefsizler için kılımı kıpırdadmam.Bilginiz olsun dedim...

hocam bırakın bu fazıl say ağızlarını...Hükümetin benim gözümde saç teli kadar değeri yok ama keşke adalet ve kalkınma partili olsaydın da ülke için hizmetten vazgeçtim demeseydin bence abartıyorsunuz
2008-09-26 (19:39)
Eda Soysal (açheliaa)
Eda Soysal (açheliaa)
tabıı canım super bır yazı herkes dırensın herkes bas kaldırsın her kafadan ses cıkıp herkes kafasına göre hareket etsın böylece Turkıye parcalansın yok olsun yasa hukumet denen bırsey kalmasın Turkıye nın adı da baska bır sey olsun dımı Çok kızmış
Sayfa / 3
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 123 Sonraki SayfaSon Sayfa