Yasaya göre 19 Mayısta Kamu hizmet binaları, koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel, spor ve eğlence yerlerinin kapalı alanlarında sigara içilemeyecek.Yasaya göre, taksi hizmeti verenler dahil olmak üzere, kara, demir, deniz ve hava yolu toplu taşıma araçlarında da sigara içme yasağı uygulanacak. Okul öncesi eğitim kurumları, dershaneler, özel eğitim ve öğretim kurumları dahil olmak üzere ilk ve orta öğrenim kurumlarının kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanlarında tütün ve tütün ürünleri tüketilemeyecek. Ancak, yaşlı bakım evlerinde, ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde, cezaevlerinde, şehirler arası ve uluslararası güzergahlarda yolcu taşıyan deniz yolu araçlarının güvertelerinde tütün ürünleri tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulabilecek. Bu alanlara 18 yaşını doldurmamış kişiler giremeyecek. Otelcilik hizmeti veren işletmelerde, tütün ürünleri tüketen müşterilerin konaklamasına uygun odalar tahsis edilecek. Statlarda sigara içilmesine de sınırlama getirilecek. Buna göre, sigara içilebilecek bölümler, statların açık alanlarında olacak. Açık havadaki her türlü spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapıldığı yerler ile bunların seyir yerlerinde tütün ürünleri kullanılamayacak. Ancak, bu tesislerde tütün ürünlerinin tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulacak. Tütün ürünleri tüketilmesine tahsis edilen kapalı alanların koku ve duman geçişini önleyecek şekilde tecrit edilmesi ve havalandırma tertibatı yapılması sağlanacak.
sigaranın yasaklanması süper olacak girdiğimiz ortamlarda sigara kokmaktan kurtulacağız

bende dört gözle bekleyenlerdenim çok iyi oldu bir ortama girdimizde içmediğimiz halde sigara kokuyorduk
kendilerini düşünmedikleri gibi etraflarındaki insanlarıda düşünmüyorlar

1 defa değiştirildi
En Son: 2008-05-16 15:33:19
benim gibi 4 gözle bekleyen insanları görmek ne güzel

cok sevindim ama o yasak bizim eve bi türlü ugramadı en cokta okullarda yasak olması cok güzel oldu
evet maalesef ev resmi olarak kapalı alanlara dahil değil

ama dışarda yasaklanması helede vapurlarda ve üni de yasaklanması çok rahat etti beni

Kesinlikle dumansız hava sahası projesiyle artık daha rahatız heryerde ve de umarız ki sigara içen ve bırakamayanlar için sigara içme alanlarnın daralmış olması onların bu alışkanlıklarndan vazgeçebilmelerine büyük bir etkisi olur.
zynp36 demiş ki:
Kesinlikle dumansız hava sahası projesiyle artık daha rahatız heryerde ve de umarız ki sigara içen ve bırakamayanlar için sigara içme alanlarnın daralmış olması onların bu alışkanlıklarndan vazgeçebilmelerine büyük bir etkisi olur.
umarım

ayrıca yukarda dediğim gibi artık vapurda açık alanda içememeleri bizi son derece rahatlattı