biri bana yardım etsinnnn!!!
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
biri bana yardım etsinnnn!!! 2008-05-18 (19:04)
Dilan Düz (SheWolf)
Dilan Düz (SheWolf)
ya ben üniveristeyi Fransa'da okumak istiyorum.Konservatuar ve uluslar arası ilişkileri ayrı ayrı okuycam.Fransızca bilmiyorum ayrıca Gülüyor şimdiiii
Fransada okumak için ne yapmam gerekio?
Fransızcayı burdamı ögrenmem gerekio yoksa orda ögrenmem dahamı karlı olur?
Burda aldıgım ÖSS puanıma göremi alıcaklar beni yoksa ordamı sınava giricem?
Konservatuarlar alırken kendilerine özel sınavlara tabi tutuyolarmı?
Konservatuarlar özelmi?(Devlet yok die duydumda)
Bahsettigim bölümler hakkında önerdiginiz üniversiteler varmı?
Üniversitelerin sınavları hakkında ayrıntıları biliomusunuz?
Üniversitelerin ne gibi aktiviteleri oluyo?
Çalışma imkanları nasıl?
Aynı anda 2 üniversite okunabiliyomu?(öle duydumda)
Ders saatleri ne kadar?
Üniversite ortamı nasıl orda?
Ögrenciler orda nerelerde kalıyo?
Fransız üniversitelerine başvurmak için Fransaya gelmem gerekiomu yoksa Türkiye'den başvurup onaymı bekliycem?
Burs muhabbeti nası oluyo?
Okul ücretleri nasıl?
yani kısacası benm başımdan neler geçicek bana bi anlatın söz başka soru sormicam Çok mutlu nolur biri yardımcı olsun bana ya Yüzü kızarıyor
Bişey derdim aslında ama .. 2008-05-18 (20:09)
Süleyman Karaaslan (bagerhat)
Süleyman Karaaslan (bagerhat)
Şu siteye girdikten sonra türk'lerden dahada nefret etmeye başladım.İnsanlar'a geldigi zaman "vatan sagolsun" ama bu ülkeyi kurtaracak olan yeni nesiller , ne diye bu ülkeyi bırakıp başka ülkeye okumaya giderlerki ? Demeki "vatan sagolsun" derken bile menfaat düşünülüyo ..
2008-05-19 (12:48)
Dilan Düz (SheWolf)
Dilan Düz (SheWolf)
edit R5
.. 2008-05-20 (22:30)
Deniz Karasu (denizkarasu)
arkadasim fransizca bilmiyosan gozunun ustuen reddi yersin vizeyi unut ben gecen yaz yedim Çok mutlu
Fransada okumak ve Vize almak ve Yasam 2008-05-25 (03:38)
Sadun Turhal (freelifesf)
Selamlar arkadaslar;

Fransada okumak isteyen arkadaslar tabii ki oncelikle okudugu bolumun gercekten disarda egitim almasi gereken bir bolum oldugunu goz onunde bulundurmalisiniz.Vize sorununa gelincede, En cok vize alan bolumler : Hukuk, Tip, Fransiz dili, Matematik, *ekonomi

Her ne kadar fransizca bilmiyorsanizda tabii ki burada fransizca dil egitimini alabilirsiniz. Suan yapacaginiz tek sey elinizi cabuk tutup ve ozellikle universitelerin dil bolumlerine bakip, (yani yurt disinda ogrenci kabul edip fransizca dil egitim veren unv) internet sitelerinden bas vuru formunu doldurup gondermeniz. Cunku burada egitim alanindaki kayitlar Nisan ve Temmuz aylari arasinda gerceklesiyor bu tarihler arasinda kayit yaptirmaniz mumkun degil. Strasbourg'ta yer alan March Bloch universitesinin IEF bolumu dil egitim veriyor her yil bir cok turk bu universitede dil egitim aliyor. Strasbourg basvurulariniz icin size yardimci olabilirim, en azinda kayit dosyasini buradan direk olarak universiteye vermesini saglayabilirim. Universitenin yillik ucreti ve bu ucrete Sigortaniz gibi masraflar dahil yaklasik 1 800 € civarinda tutuyor. Birkac universite bir kampus gibi bir alanda toplandigi icin ve etrafinda kalabileceginiz uygun fiyata dairelerde kiralayabilirsiniz. Buda size yol masraflarinizi ve okula olan mesafenizi kisaltir. Kiralara yaklasik 350 € basliyor ve bunlara birde yakit ve diger giderler altinda her ay kiranizin bedeli ne olursa olsun175 € sabit olarak kiraniza eklenmektedir. En mantiklisi diger arkadaslariniz ile evinizi paylasmaniz. Universite etrafinda bir cok isyeri olmak ile birlikte buyuk magazalar yer almaktadir. Alisveris giderleriniz Almanyaya gore %30 daha pahali olmaktadir. Ama Strasbourg Almanyanin KEHL sehrine sinir ve arada sadece ren nehri gecmektedir. Otobus ile ulasim yaklasik 10 dk filan. Paris'i dusunen arkadaslarima asla tavsiye etmiyorum, birincisi metropol bir sehir, ikinicisi stresli bir sehir ve yasam cok cok pahali. bunun disinda heryeri tercih edebilirsiniz. Ama kanimca fransada okumak yerine Kanada da okumanizi tavsiye ederim. Ekonomik olarak daha ucuz ve universiteler daha kaliteli.
2008-05-25 (21:40)
Dilan Düz (SheWolf)
Dilan Düz (SheWolf)
hımmm tamam çok teşekkürler hergibirinin ayrıcası olursa sevinçle okurum sagolun
... 2008-05-31 (20:52)
ben austuryada ekonomı okuyorum fransada unv ye nasıl gecıs yapabılırım. vıza sorununun nasıl halledebılırım.bana yazrdımcı olursanız sevınırım.
2008-10-10 (05:03)
Idealleri olan bir insan her zaman ideallerin pesinde kosan bir kisidir. Neden uzay bilimleri diye birsey var ki ? Ay'a gitmek isteyen Ay'a gitmis. gezegenleri dolasmak isteyen gezegenleri incelemek istemis. Eger seninde boyle ideallerin varsa tabii ki dunyanin neresine istersen iste gidebilirsin okuyabilirsin. Bu sana bir cok sey kazandirir. Biz vatanimizi asla unutmayiz ki. Asil buralara geldigimizde vatanimizin degerini daha iyi anliyoruz.. Ama biliyorum sen hicbir zaman su heyecani yasamadin. " Bu yaz Turkiye'ye gidecegim 6 ay oncesinden alinmis bir ucak bileti ve o gunleri heyecan ile beklemen. Ucaga binerken yuzundeki mutluluk, goklerdeyken evini aileni arkadaslarini gormek icin duydugun heyecan vede hayallerin. Bunlar vatanina olan hayranliktir.

Ulkemdeyken 2 milyon yeni neslin universite kapilarini aralayabilmeleri icin gece gunduz demeden calismalari ve her zaman husran ile sonuclanan bu sinav conuclarindan dolayi egitim konusunda Aç bir nesiliz. Bu aclikta okuma hirsimizi guclendiriyor. Teknoloji, egitimde arac ve gerecler kaynaklar, kutuphaneler bulamadigin bir cok sey burada var. Belki biz gormedik ulkemizde bunu fakat birgun olurda bunu cocuklarimiza saglamayi basaririz.

bagerhat demiş ki:
Şu siteye girdikten sonra türk'lerden dahada nefret etmeye başladım.İnsanlar'a geldigi zaman "vatan sagolsun" ama bu ülkeyi kurtaracak olan yeni nesiller , ne diye bu ülkeyi bırakıp başka ülkeye okumaya giderlerki ? Demeki "vatan sagolsun" derken bile menfaat düşünülüyo ..