aşk nedir?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 7
12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

aşk nedir? 2008-05-20 (18:40)
Ali Demir (jaud)
Ali Demir (jaud)
aşk üzerine binlerce cümle, on binlerce kelime söylenmiş.Bu konu üzerine bir çok tanım yapılmış. peki bu konu üzerine biz ne kadar düşündük acaba? mecnunu mecnun yapan, keremi kerem yapan, ferhatı ferhat yapan; bir de bunları söze döken yunus, mevlana, fuzuli ve niceleri.... neydi bunları unutulmaz yapan. hiç düşündük mü? yoksa aşk aşktır işte neyini düşünecem boşver gitsin. günümüz de aşk tarihe karıştı mı diyoruz? ya da aşkın boyutu dğişti artık her şeyin maddi olduğu gibi aşk da mı maddi oldu diyoruz. iskender palayı okuyanlar birazık ne demek istediğimi anlarlar. bakıyorum konuşmalara edebiyatımızdan pek bahseden yok. bakıyorum hep güzel dilimizi asimile etme çabasındayız ve bunu türkçe öğretmenleri bile yapıyor maalesef. yeri geldiğinde divan edebiyatın9ın anlaşılmazlığına dem vuruyoruz. ama anlamak için neler yapıyoruz dilimizi ingilizceleşmeye çalıkşıyoruz! asıl bu değil mi anlaşılmazlığa neden olan. evet eskiler aşkı çok güzel yaşadıkları gibi bunu söze dökmesini de çok iyi başarmışlar. bize düşen onları anlamaya çalışmak; onlardan daha da uzaklaşmaya çalışmak değil!
şair ne güzel söylemiş:
evvelkiler aşkı aşka kattılar
dünküler de aşkı başka tattılar
şimdikiler ise aşkı alıp
uçurumdan aşağı attılar.
2008-05-20 (18:57)
Cengiz Cengiz (turksolu)
Cengiz Cengiz (turksolu)
aşkı bozan dindir bence muhafazakarlıktır... onlarda haklı baskı sonucta...ve en cok aldatan baskıdan dolayı aşkı sarsan en büyük ahlaksızlıkları da onlar yaparlar...
2008-05-20 (19:09)
Ezahir Zebani (Ezahir-el-Zebani)
Kaşık ne anlar çatala bakmadıkça, aşık erir gider namaza koşmadıkça. Gözlerini yuvarlıyor

Aşk ile ilgili çok başlık açıldı hiç çözüme ulaşılamadı, bırak da biraz mahremiyetimiz içimizde kalsın, kim aşıksa aşkını gönlünde arasın...
2008-05-21 (00:39)
Tunç Doğan Çelik (venomscorpion)
Ezahir-el-Zebani demiş ki:
Kaşık ne anlar çatala bakmadıkça, aşık erir gider namaza koşmadıkça. Gözlerini yuvarlıyor

Aşk ile ilgili çok başlık açıldı hiç çözüme ulaşılamadı, bırak da biraz mahremiyetimiz içimizde kalsın, kim aşıksa aşkını gönlünde arasın...
Harikasın Ezahir.
Cıcıklık olsun diye son değil
The End
yazıyorum

Mr. Green Mr. Green
2008-05-21 (00:49)
bu başlık tutmaz Çok mutlu

cumartesi alem var dertli olanlar o güne saklasın dertlerini Niyeti kötü

kımbılır belkıde msn konferans sıstemıne gecerız herkes derdınıa nlatır ehuheuhe Çok mutlu

şimdilik bununla idare edin bakim Çok mutlu

/hocam telif melif mp3 paylaşımı rapidshare /sepultura
2008-05-21 (20:47)
Ali Demir (jaud)
Ali Demir (jaud)
The End
yazıyorum
sen cıcıklığa devam et. japonya neden bu kadar büyük bilir misin? dünyada kültürüne en sahip ülkelerin başında yer almasından.

evet sen bundan pek anlamdığın belli.!
ilerde sarapnel parşaları kafanda uçuştuğunda mezar taşına da "the end" diye yazarlar. sen de huzur içinde uyursun...!
2008-05-21 (20:50)
Ali Demir (jaud)
Ali Demir (jaud)
The End
yazıyorum

Mr. Green Mr. Green[/quote]

sen cıcıklığa devam et. japonya neden bu kadar büyük bilir misin? dünyada kültürüne en sahip ülkelerin başında yer almasından.

ilerde sarapnel parşaları kafanda uçuştuğunda mezar taşına da "the end" diye yazarlar. sen de huzur içinde uyursun...!
2008-05-21 (20:51)
jaud demiş ki:
The End
yazıyorum

Olsun be paşam varsın senin dediğin gibi olsun. Mr. Green
Seni mi kıracam şu üç günlük dünyada.
2008-05-21 (21:05)
venomscorpion demiş ki:
jaud demiş ki:
The End
yazıyorum

Olsun be paşam varsın senin dediğin gibi olsun. Mr. Green
Seni mi kıracam şu üç günlük dünyada.

Şimdi adam cacık olmuştur abi Mr. Green
Sayfa / 7
12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa