turkiyede is sansi bulurmuyum
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
turkiyede is sansi bulurmuyum 2008-06-18 (18:18)
Dilek Göl (dilekberlin)
Dilek Göl (dilekberlin)
ben su an ikinci senes onundayim unide berlinde okuyorum ama merak ettigim hani olurya yolum yien turkiyeye duserse dusmek zorunda klirsa hani ne kadr buyuk sasim olur orda is bulmak acisindan ve iyi maas almak acisinda okudgum bolumler sunlar alman edebiyati ve pädagoji ikinci bolum bu sene bitio 1 sene daha alman edebiyati okucam sonra bitio bu konuda bilgisi olanlarin cewabini beklio olcam Göz kırpıyor
... 2008-07-02 (00:25)
Hüseyin Aslan (hüsoo)
Hüseyin Aslan (hüsoo)
burası Türkiye... çalışan aç kalmaz... herşeyi devletten beklersen aç kalmaya mahkumsun... mesela ben, sabah 7:30'da evdev çıkıyorum... akşam da 7:00 gibi işi bırakıyorum... çevremde boş gezen insanlara bakıyorum, çalışmama nedenleri ise ilginç,üzücü ve komik... neymiş efendim, sabahın o saatinde kalkıpta işe mi gidilirmiş, akşam o saate kadar çalışılır mıymış... ben belki şu an kendimden ödün veriyor, hayatımın en güzel yılları diye nitelendirilen gençlik yıllarını işle geçiriyom gibi görünse de öyle değil aslında... çok canlı ve güzel bir sosyal hayatım da var... hem öyle olsa ne yazar... mutlu yarınlar için biraz emek harcamak gerekiyor... sana gelince : otur kendi ülkende işine bak... işini severek ve sevdiğin yerde yap... yazından da anlaşılıyor ki Türkiyede çalışmak istemiyorsun... (zorunda kalırsam falan) Türkiye, sevenleriyle kalkınır ancak...
bence evet 2008-07-04 (01:51)
Kemani Efendi (bdemirkale)
Kemani Efendi (bdemirkale)
bence bulabilirsin Şaşkın ne yalan söyliyim eger mühendislik gibi sayısal bölümden mezun olsaydın %500 derdim çünkü işin içerisindeyim, ama bitirdiğin bölümler itibariyle ve ii seviyedeki yabancı dil bilginle gene ii bir iş bulabilecegini düşünüyorum (bir kac sitede(kariyer.net,yenibiris.com...) cv olusturursan ve basvurursan kesin sonuc almıs olursun). Ama senin asıl kafandaki soru Tr de yasabilirmiyim ya da alısabilirmiyim ise? Bunu da eger istersen basarabilirsin.
2008-07-06 (15:44)
Ertan Turgut (selpe2)
Ertan Turgut (selpe2)
husoo cevabim sana,sen almanci arkadasa senin gibilerinden bu ulke kalkinmiyor gibi havalara girmisin,
sen de resmen teslimiyetci bir zihniyet var ne olursa kabul etcem zihniyeti,turkiyede calisan ac kalmaz demisin,ben ingilteredeyim.kardesim ise turkiyede is bulamior adamlar 400 milyon maas veriolaryol parasi derken 300 kalio net elione ee verdigi kira ise 350 milyon..ben ise buyuzden ona calismamasini tavsiye ediom ve ben ona bakiom.isini sverek yaparmi sence bu parayla belki senin tuzun kurudur diyeoyle konusuosun ama turkiye ac kardesim ac...turkiye senin gibilerin yuzunden kalkinmior cunku herseye teslim olarak.her gelen gidene oy vererek "ne mutlu acim diyene" diyerek hem senin 12 saat calisarak bir gunde nasil sosyal bi hayatin olur sen kendini avutmaktan baska bisey demiorsun kendimizi kandirmayalim bari bu ulke adina birsey yapmasak ta bu sekilde konusmasan bile o da yeter...