ARKADASLAR BU UZUNN Bİ MEVZU AMA birkac noktada soğlemekk istediğimm şeyler var birincisi din derslerininn pek dikkate alınmadığı doğrudur ama bunun nekadarıı öğrenci kaynaklı nekadarıı hocadann kaynaklanıyonu bence dinn kültürü hacalrımı biraz daha bilgili olsalar eminn ders daha verimli gececektirr.. Ama bizde ne yazıkki bole olmuyo iyi eğtimm alamıyo hocalarımız birazda ilgilenmiyyoo kendi bransıylaa aslında nekadar onemlii bir gorev olduğunn farkında değiller sorunn burdan kaynaklanıyo olabilirr ikinci olarta hadi kaldırkıdd misyoner faliyetlerinn nasıl onune gececeksinzi hatta onlarınn elini guclendirir bu hareket ÜÇÜNCÜ olarakta DİN VİCDANI tetikler VİCDAN DA insanınn iç mahekmesidirr eğer siz onların elinden din eğtimini alırsanızVİCDANSIZ BIRAKIRSINIZ. YAni dünya üzerindeki en tehlikeli insan grubundan söz ediyorumm...
AYRICA SUNUDA EKLEMK İSTERİMM bir sorunu ortadan kaldırarak başka bir sorunu çözmüş olmazsınızz tam akssine bir sorun daha çıkarmıs olursunuzz..
Bir zamanlar komunizm idi cenavar simdi de bir darbemiz bir de misyonerligimiz var sacmaliklara bahane olarak. dilin kemigi yok diorum ki bu millet istedikten sonra misyonerlik olacak yahu size ne?
redwolf996 demiş ki:
RAWO demiş ki:
zorunlu din dersi yerine zorunlu kitap okuma dersi koysunlar en azından isteyen din kitabı okur isteyen roman isteyen karikatür dergisi
ha bi de benim anlamadığım bişe war mesela ben hristiyan olarak türkiyede yaşıyosam nie müslümanlık dersi görüyorum??? sonra da bas bas bağırıyolar türkiyeyi müslümanlıkla birleştirmeyin falan filan die...
sevgılı kardesım bılmıyor olabılırsın ama turkıyede bır hrıstıyanın zorunlu dın kulturu ve ahlak bılgısı dersı gormesı gerekmıyor okul mudurlugune ya da mıllı egıtıme bır dılekce verıyor dersten muaf tutuluyor
ayrıca musluman dersi diye bırsey yok ıslamı ders vardır. yana daha cagdas tarıfle dın kulturu ve ahlak bılgısı
hem gencler ıkı kelıme ogrenıyorlardı (gercı pek te bır sey yok ya ıcerıgınde genelı dunya dınlerı) bu dersı aldırırlarsa nerede dınlerını ogrenecek bu gencler
nerde musluman olduysalar orda ogrensinler. ailesi musluman die muslumanlik ogrenecekse ailesi ogretecek. devlete ne ki?
Eğer ki sen bu ülkede "din ve vicdan özgürlüğü" vardır diyorsan din dersini kaldıracaksın...
Eğer ki sen bu ülkede yaşayan 72 milyon insanı sunni müslüman olarak kabul ediyorsan; alevisini, ermenisini, rumunu her neyi varsa redderdiyorsan onları, herkesi sunni müslüman kalıbına sokmak istiyorsan zorunlu din dersini kaldırmayacaksın. Devlet de bunu yapıyor, çünkü tek kalıp altına girmiş, farklı düşünemeyen ve farklılığının farkına varamayan insanları yönetmek daha kolaydır... Din diye ders mi olur, okulda din öğretilecekse orda bilimsel düşünen eleştirel beyinler nasıl yaratılır..
Bir de korkmuşlar ki dersin adını tek Müslümanlık koymaya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi demişler. Diğer dinlere 3'er sayfa, diğer sayfalar müslümanlığa, dersin ahlak tarafı da tek müslümalık ile ilgili, ahlaklı olamayı dindar olmaya bağlayan zihniyetin en açık örneğidir bu dersin hala zorunlu olarak okutulması...
[/quote]
nerde musluman olduysalar orda ogrensinler. ailesi musluman die muslumanlik ogrenecekse ailesi ogretecek. devlete ne ki?[/quote]
oyle dıyorsun da tamam dıyelım zorunlu dın dersı kalktı
pekı ınsanların cocuklarına dınlerını ogretmek ya da ogrettırmek ıcın baska yontemlere basvuracagını hıc dusunmedınmı
dın dersı kalkınca dın adına yenı yenı yerler acılacak artık orada dınler nasıl anlatılır dıyede sormuyorum ve devlete karsı buyuk bır propaganda yapılma fırsatı gececek dıs guclerın elıne
ne kadar kucuk ve onemsız gbı gorunsede bazı seyler aysbergler gıbıdır
bazı seylere kendı dusuncelerımızden ıdeolojılerımızden sıyrılarak bakmalıyız yanı at gozugunu cıkarmalıyız
devlete karşı propaganda muhabbeti de yeni numara mı?
din dersi var da ne oluyor? misyoner evleri hangi dönemde artışa geçti?
devletin bir dini diğerine karşı koruma gibi bir faaliyetinden söz edilebilir mi?
zaten dinsel meselelerde danışmanlık yapmak için kurulan ve pek çok bakanlıktan fazla bütçesi olan, müslüman vatandaşlar başta olmak üzere tüm yurttaşlara dinleri hakkında bilgi-yayın vb destek sağlayan (?????) bir DİYANETimiz var.
Tutup da diyanet bu kadar paraya, bunca personeler rağmen aşırılıkları denetleme görevini yerine getiremiyor diyip bir de milli eğitime din dersi verdirmek kadar saçma bir mantık olabilir mi?
özetle; devletin şu aşamada islamı korumak için din dersi vermek yerine, diğer dinleri islamıncıların saldırılarından korumak için diyaneti kaldırması gerekir.
bunun ne avrupalılıkla ne yaşanılan dönemle bir bağlantısı yok; tamamen siyasi-ekonomik-kişisel çıkarlara dinin malzeme edilmesidir mesele...
ayrıca alevilik bir din değildir müslümanlığa karşı hristiyanlık, yahudilik diye sayarken aleviliği bu listeye katmayalım.
bir arkadaş da alevilik de anlatılsın sünniler saçma bilgilerle alevilere kötü gözle bakmasın demiş. islamı iyi önemsemiş birisi zaten gözüyle görmediği kulağıyla duymadığı ve mantıksız olan her tür sözü iftira-dedikodu olarak algılar ve inanmaz. kişi buna inanmış-inandırılmışsa ona 10 saat de alevilik vs anlatsan fayda etmeyecektir.
din değil de ne diyen olursa diye de hemen yazayım: alevilik, islamın çağdaş; açık (esnek) ve sevgi odaklı yorumlanmış şeklidir.
devlete karsı yen propaganda degıl yılllarc bu mıllet dın elden gıdıyor dıyerek bırılerının rant elde ettıgı bır bolge halıne geldı kımın bır cıkarı elden gıtse ya da bır cıkar elde etmek ıstese dını kullandı
sana at gozlugunu cıkar demıstım ama hala cıkarmamısın bıraz sıyası olarak dusun bakalım turkıye dın derslerını kaldırmaya musaıt bır ortama sahıp mı?
su 5 10 yıl ıcerısınde kaldırılması demek mılletın ayaklanması demek unutmakı bu mllet en cok dını konulara hassasıyet gosterıyor
verdıgım ornekte ıse ısrar edıyorum dın derslerının kaldırılması ıle ınsanlar cocuklarına dını ya kendı ogretmek ısteyecek ya da ogretecek kımseler bulacak bu durumda neler olabılecegını bır dusun bakalım bır cok terörist örgutu cocukların az da olsa dını bılgılerı lmasına ragmen mılıtan yapabılıyorlar pekı bu bıldıklerıd olmazsa her ogretılene ınanacaklar
yarın yanı basında bır gencın sehıt olmak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ıcın yanı bsında kendısını pattlattıgını dusun bakalım nasıl olur
hem lısede ben hıc dını bır bılgı alamadım ya evlılık hakkında ya da ana babaya sayıydı ya da dıger dınler hakkında bılgı evrensel sevgı vs vs vs kendı dınımız hakkında pek bır sey yokkı
sen nerde okudun bilmiyorum ama en çok suçun işlendiği illerin aynı zamanda dine fazla bağlı insanların yaşadığı iller olduğunu görememişsin. buralarda da öğrenciler din dersi aldı ama mesele derste neyin öğretildiği değil. ahlak, din, sevgi vb kavramlar okulda öğretilebilecek (hele lisede) mesleler değildir. sağlam karakterli ailelerden çıkan insanlar din dersi almasa da gayet temiz insanlar olabiliyor. veya din dersi almadan büyüyen çocukların hepsi mi terörist?
ben 8 yıl boyunca paso anlamını bilmediğim dualar sureler ayetler ezberlettirildim. bunlar dini ya da islamı sevdirmediği gibi daha fazla sorgulamama sebep oldu. benim gibi olamayanların da koyun haline geldiğini son seçimler gösterdi. yani aynı şey...
hatta bi anı anlatayım.
din hocamız ortaokul son sınıfta hristiyanlıktaki günah çıkarma ritüelini gayet lakayıt ve öğretmen sıfatına yakışmayacak biçimde alaya alıyordu.
bütün sınıf da sessiz bir "salak yaa bu hristiyanlar... önce günahı işle sonra affet beni de var mı öle..." die haykırıyorduk. ben dahil.
çok değil bir hafta sonra islamın şartları vs muhabbetinde söylediğini aynen yazıyorum: "hiç bir müslüman yoktur ki bu şartları tamamiyle yerine getirdiğinde yaptığı günahlar rabbimiz tarafından affolunmasın..."
bu ne şimdi? ama malesef çok az kişinin aklına bir önceki haftaki alay geliyor... diğerleri oruç tutmayıp hacca gitmezse cehennemde yanacağının korkusu içinde...
kimsa inkar edemez. din derslerinin yüzde 99.99999999999999999 u bu şekilde ve belki de daha sivri...
nerde ahlak nerde diğer dinlerin de anlatılması?
evet sucların fazla olması normal cunku gereklı olan dın dersleri verılmıyor bıraz oncede bahsettıgım gıbı evlılıgın onemı anne baba hakkı ve allahın varlıgına daır bır ıkı delıl konu gerısı evrensel sevgı
dını bılgı almayan ınsanların terörist olacagına daır bır sey soylemedım ama nasıl bu sonucu cıkaardın bılmıyorum
ınsanların dını konularda temelının olmaması durumunda kandırılmaya elverıslı duruma geldıklerını anlatmaya calıstım
bunun en basıt ornegı turkıyede bulunan el kaıde ayagı bunlar ınsanları dını kullanarak etkılıyorlar onc sevgı dıyor sonra musluman olmayana karsı sıddet uygunlanmasını tavsıye edıyorlar
kandırılan ınsanlar cogu dını bılgııs olmayan cahıl ınsanlar egtım yılları boyunca dın dersını alevılık sunnılık cınler varmıdır yokmudur kım gordu kım gormedı olarak tartısan ınsanlardır
sılllver arkadasımız yazısında vıcdan dını tetıkler vıcdanda ınsanın ıc mahkemesıdır dıye
gercekten dogru soyluyor ınsanını yargılayan mahkemeyı vıcdanını alırsasız nele olur
sız dusunun gerısını
hanı bırde demısın ya en fazla suc dınıne fazlaca bahlı olan yerlerde ıslenmıstır dıye yanlıs soyluyorsun oralar dınıne lafta en fazla baglı olan sehırler olmasın