Universite için flemenkçe\ hollandaca Turk ogrencilerine ozel kurs
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Universite için flemenkçe\ hollandaca Turk ogrencilerine ozel kurs 2008-08-27 (13:31)
Murat Erdinc (erdinc1970)
Merhaba,
Ben 14 senedir Hollanda'da yasiyorum. Turkiye'de yuksekokulu bitirdikten sonra Hollanda'ya gelip HOLLANDACA universite egitimi aldim. Simdi bir belediyede calisiyorum.

Hollanda'ya ilk geldigim iki sene ingilizce konustum. Ne zaman ki egitim ve is bulmak istedim, o zaman Hollandacaya ihtiyacim oldu. Çok zorlandigimi soylemeliyim. Çinceden sonra en zor dil oldugu soylenir. Ama yilmadim. Kendi methodumu gelistirdim. Biz Turklerin dili ve mentalitesi farkli oldugundan hollandalilarin yazdigi dil kitaplari ve hazirladiklari kurslar bana fazla bir fayda getirmedi.

MSN sayesinde birkac kisiye dil egitimi verdim. Çok kisa surede gelisme kaydettiler. Bu internet sitesinde yazilanlari yurekten anliyorum. Insana dag gibi asilmaz geliyor bu dili ogrenmek. Ogrenirken de insan kendini kasiyor, motive edemiyor.

Binlerce euro istenip cok kisa zamanda boyle bir dili ogrenmenizi talep ediyorlar. Alternatifleride az.

Aldiginiz veya alacaginiz kurslar oncesi yapacaginiz bir hazirlik hollandaca dilinde ilerlemenizi saglayacak. Motive edilmeniz gerek. Bu kurslar sirasinda da size rehberlik edecek birilerinin olmasinda yarar var. Çunku insanin binbir turlu sorusu oluyor. Hollandaca cevap veren bir ogretmene her soru sorulamiyor.

Butun bu yukarida saydiklarimdan dolayi bizde bir hizmet daha baslattik. Etkili hollandaca ogrenme.

Bizden temin edebileceginiz kurs malzemeleri ile sizde basarili olabilirsiniz. Verecegimiz ders basina 10 euro aliyoruz. Ama isin esas kismi size kaliyor. Bizden alacaginiz 1 saatlik ders icin ortalama 4 saat kendiniz calisiyorsunuz. O bir saatte biz sizin sorularinizi cevapliyor ve gelecek dersde neyi ve nasil calismaniz gerektigini ogretiyoruz.

Eger kurs aliyorsaniz email araciligla veya telefon ile sorulariniza yardimci oluyoruz.

Bu hizmetimize basvuru icin lutfen

erdinc1970@hotmail.com

adresi yardimiyla bize ulasin.
Veya da

http://www.freewebs.com/ithv/onlineyardim.htm

ile basvuru yapabilirsiniz.

Saygilarimla
Murat Erdinc

ITHV

http://www.freewebs.com/ithv/apps/webstore/products/show/118997

Bir Hollanda internet sayfasinda yazilarim yayinlaniyor

http://erdinc1970.infoteur.nl/
Merhabalar 2008-10-14 (14:47)
Emrah Barut (emrahbarut)
Emrah Barut (emrahbarut)
Ben Akdeniz üniversitesi yapı denetim teknikerliği mezunuyum .Sizin de M.Y.O mezunu olduğunuzu okudum.Birkaç sorum olacak size yanıtlarsanız gerçekten çok sevinirim.
İlk olarak M.Y.O diploması hollanda ve ya belçikada geçerlimi.Çünkü ben belçikaya bu yaz yerleşmeyi düşünüyorum.Demek istediğim,bu diplomaya orda çalışabilirmiyim.Tekniker diploması neye eşit orda.

Diğer bir soru ise ; Eğer okula devam etmek istersem nasıl devam edeceğim? Hangi okulu okuyacağım.yada kaç sene.

Gerçekten yanıtlar ve yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.
diplomanin belcikada gecip gecmeyecegi 2008-10-14 (18:24)
Merhaba,
Ben bitirdigimde hala cukurovaya bagliydi.. 1992 de mersin uni oldu..

Belcika'da teknikerlik icin bir kere once Hollandaca veya fransizca ogrenilmesi gerekir. Ikincisi diplomanizi burada denklemeye yollayip, burada hangi okula esit oldugunu bulmaliyiz.Son olarakda eger burada ders vermeniz gerekiyorsa o derslerle ilgili okul bulup yerlesmelisiniz.

Size %80 netlikle soyleyebilirim ki burada okula gitmeniz sart.

Eger okul garantorlugunde gelmek istiyorsaniz, islemlerinize hemen baslamamiz gerek. Eger aile birlesimi yoluyla gelecekseniz, size tavsiyem once gelin sonra okula basvuralim, maddi acidan cok farkeder.

Saygilar,
Murat Erdinc
Maatschappelijk werker
2008-10-14 (18:34)
Emrah Barut (emrahbarut)
Emrah Barut (emrahbarut)
Öncelikle çok teşekkür ederim yanıt verdiğiniz için.Aslında evet ,aile birleşimi yoluyla geleceğim.Ama bazı araştırmalar sonucu orda daha rahat kalabilmek ve okuyabilmek açısından 312 iş gününü türkiyede tamamlayıp gelmeyi düşünüyorum.ssk başlattım o nedenle.önümüzdeki eylülde ordayım hayırlısıyla.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla Orda teknikerlik mevcut,fakat yinede bir okula gidip ders vermem gerekiyor.Değil mi?

Ayrıca yükseğine tamamlamak içinde bu yoldan geçmem gerekli.Önce integration course ardından da okul sanırım..?
teknikerlik 2008-10-14 (19:05)
Merhaba,
2009 un Eylulunde baslayabilmek icin bu sene islemlere baslayin. Kayit islemleri uzun surer Nisan 2009 a kadar universiteye kaydinizi yaptirin dikkat!

Fark dersleri deyip gecmeyin! Yine 2 senenizi alabilir okumak,,,

Saygilar, Basarilar,
murat