Ben Fransızca bilmiyorum. Fakat Fransızca'yı iyi bilen biriyle müsterek makale yayınlamak istiyorum. özellike Türk dış politikası ile ilgileniyorum. Fransa'daki bilimsel dergilerde müsterek yazacak ve iyi Fransızcası olan biriyle temasa geçmek isitiyorum. Ayrıca oldukça yararlı olacağını düşünüyorum.
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-10-05 01:47:28
Buradaki amacin nedir bilemiyorum. fakat fransada 10 binlerce yayin vardir. Hedefiniz nedir?
Sayın Sadun Turhal,
Her şeyden önce ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Aslında buraki amacımın uzun uzadıya anlatmak çok yerinde olurdu. Ama sizin değerli zamanınızı almak istemem. Her şeyden önce bu mesajı sadece ilgi gönderenler için kaleme aldım. Sağolun siz de ilgi gösterip bana cevap yazdınız. Aslında asıl amacım büyük ölçüde faydalı bir işe hizmet etmek. Ama bunu aleni şekilde ifade etmek verinde olmayacaktır. En azından yararlı olmayacağı için... Ama madem ki ifade ettiniz. Ben genel itibarıyla Türk dış politikası ile ilgilenirken, özelde Türkiyemizin Kıbrıs'ta yapılan toplumlararası görüşmelerde müzakereci grubunda iyi bir yerde görev alıyorum. Yani hem üniversite hem bu işleri birlikte götürüyorum. Dolayısıyla günde en az 15 saat çalışıyorum. Fransa konusuna gelince... Evet haklısınız Fransa'da o denli çok akademik dergiler var ki saymak mümkün değil. Benim de amacım bu dergilerin yayın tekniklerine ve politikalarına uygun fakat Türkiye'nin veya Türk kesiminin görüşlerini, akademik bir dille ve metodoloji ile anlatmaktır. Çünkü birçok defalar bir şeyle karşılaştım. özellikle Fransız diplomatlar biz hep Rum görüşlerini okuyoruz. Örneğin Fransa'da neredeyse Türk görüşü yok gibi. Olanlar da sizleri desteklemiyorlar diyorlar. Dolayısıyla meydan Rumlara kalıyor. Kaldı Rum Dışişleri bakanlığı Fransa'da yayın yapanları destekleyen projeler yapıyorlar. Bizde ise maalesef böyle bir şey yok. Ben de ilgili kurullarda yurtdışında olan, okuyan ve bu işlere meraklı kardeşlerimiz veya soydaşlarımızla doğrudan temasa geçerek arada bu bağı kurmalı, güçlendirmeli ve ortak alanlar oluşturup birlikte çalışmalıyızı önerdim. Aslında konsept çok daha geniş ama benim şimdi üzerinde çalıştığım mevzu itibarıyla milli mesele olan Kıbrıs'a yurtdışında alışılmışın dışında bir söylemle makale yayınlamaktır. En azından Rum görüşü dışında.... Ama bunu onların uslubu ile yapmalıyız... İyi bir Fransızca'yla, iyi bir metodoloji ile ve sağlam bir anlatım örgüsü ile bunu yapmak gerekecek... Sanırım o konuda yetersiliz. Ama sizinle veya sizlerle birlikte bunu eşgüdüm haline getirerek, hem sizlerin katkısını almak, hem Fransızca'ya aktarılmasını ve Fransa'da itibarlı olan dergilerde yayınlayacak konuma getirip, sizlerin aracılığı ile yayınlatmak....
Hatta belli bir ivem almak için benim halen üzerine çalıştığım, neredeyse bitirmek üzere olan bir makaleyi şahsınıza takdim etmeyi şeref bilirim. Tabiki ilgilenirseniz. Dolayısıyla elde materyaller var. Zaten Kıbrıs'la uzun süre ilgillendiğim için neredeyse hertürlü unsurdan haberdarım.
Şayet ilgilenirseniz, bu konuda birlikte çalışmaktan memnuniyet duyacağım.
Bu vesile ile gösterdiğiniz hassasiyet için tekrar teşekkür eder, saygılar sunarım.
Saygılarımla
Dr. Soyalp Tamçelik
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-10-10 10:40:54