Almanya'da yüksek lisans
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Almanya'da yüksek lisans 2008-10-06 (12:13)
İnci Mavi (mavi inci)
İnci Mavi (mavi inci)
Sevgili ve de saygılı arkadaşlar...
Gıda Mühendisiyim ve Almanya'da yüksek lisans yapmak istiyorum.İngilizcem iyi Almancayı hiç bilmiyorum.Dil en iyi konuşulan ülkede öğrenilir düşüncesindeyim ama....
Şimdi yük.lis. için başvurduğum takdirde almancayı öğreneceği hazırlık kursu felan alır mıyım yoksa kendi imkanlarımla mı öğrenirim?
Ayrıca burs almak için ne yapmalıyım?
Biliyorum çok oldum ama mazur görün ....
Hem yüksek lisans hem de çalışma imkanı var mı?
Konu hakkında bilgilendirmenizi rica ediyorum...
teşekkür ederim. Gülümsüyor
2008-10-06 (17:50)
Kadir Gürel (1 on 1)
Kadir Gürel (1 on 1)
mavi inci demiş ki:
Sevgili ve de saygılı arkadaşlar...
Gıda Mühendisiyim ve Almanya'da yüksek lisans yapmak istiyorum.İngilizcem iyi Almancayı hiç bilmiyorum.Dil en iyi konuşulan ülkede öğrenilir düşüncesindeyim ama....
Şimdi yük.lis. için başvurduğum takdirde almancayı öğreneceği hazırlık kursu felan alır mıyım yoksa kendi imkanlarımla mı öğrenirim?
Ayrıca burs almak için ne yapmalıyım?
Biliyorum çok oldum ama mazur görün ....
Hem yüksek lisans hem de çalışma imkanı var mı?
Konu hakkında bilgilendirmenizi rica ediyorum...
teşekkür ederim. Gülümsüyor

Dedigin gibi dil, konusulan ülkede daha rahat ögrenilir..vizeye basvururken senden ya üni den kabul ya da dil kursundan kayit belgesi isteyecekler..üniler seni dil bilmeden kabul etmeyecekleri icin, bir dil kursuna kayit olup belgeleri tamamladiktan sonra basvurman en iyisi..burs almak icin okulun belirledigi belli günlerde basvurunu yapabilirsin...üni ye basladiktan sonra calisma hakki kazaniyorsun..

tabi bir ingilizce ogrenimde yapabilirsin,ingilizce egitim veren ünilere basvurup kabul alip,vize alma sansin var..ve ayrica dil bilmeden kabul veren üniler var ama saglam is yapmak lazim..
2008-10-12 (01:26)
İnci Mavi (mavi inci)
İnci Mavi (mavi inci)
Sevgili Kadir bilgilendirici cevabın için teşekkürler.. Göz kırpıyor
2008-11-08 (16:39)
Berk Ataman (bertataman)
Berk Ataman (bertataman)
Dil bilmeden kabul veren uni olamaz. Üzgün