Kararlılık Mesajı Çıktı Ya Daha Ne İstiyorsunuz?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Kararlılık Mesajı Çıktı Ya Daha Ne İstiyorsunuz? 2008-10-11 (18:16)
Kararlılık mesajı çıktı ya daha ne istiyorsunuz?

Eğip bükmeden soralım...

*

Son 5-6 yılda...

PKK’lı mı tıktık içeri?

Subay-astsubay mı?

*

Eli silahlı teröristlere habire af çıkarırken; İstiklal Madalyası sahibi Jandarma Genel Komutanı’nı hapse atıp, beyin kanaması geçirene kadar içerde tutmadık mı?

PKK’ya yataklık yaptığı için hapiste yatan kadını, çıkarıp, Meclis’e sokarken, Cumhurbaşkanı’nın masasına davet ederken; 1’inci Ordu Komutanı’nı "terör örgütü kurmak"tan içeri tıkmadık mı?

Şehide "kelle" dediği için tazminat ödemeye mahkûm olan, "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir canım kardeşim" diyen Başbakan’a, "Bravo, aynen devam" deyip, yüzde 47 oy vermedik mi?

PKK, hastalanmaması için serçe parmağının tansiyonu bile ölçülen Abdullah Öcalan’ın saçı kesildi diye, kalkışma provası yapıp, Diyarbakır’ı yakıp yıktığında, polisin-askerin elini tutup, "Cana geleceğine mala gelsin" diyen Diyarbakır Valisi’ne "aferin" deyip, Başbakanlık Müsteşarı yapmadık mı?

Kafamızda Amerikan çuvalıyla gezerken, koordinatör saçmalığı icat edip, "Amerika bizi çok seviyor, istihbarat verecek" demedik mi?

"Amerika istedi diye harekátı kısa kestik, içerde parça bıraktık, o kampları tutmamız gerekirdi" dediği için, neredeyse "vatan haini" ilan edilen Deniz Baykal, o kamplardan gelen teröristler önceki gün Aktütün’ü bastığında haklı çıkmadı mı?

Irak’taki hacivat "Kedi bile vermem" derken; yaralı PKK’lıların tedavi edildiği Kuzey Irak’taki hastaneyi bile kendi ellerimizle yapmadık mı?

Vatandaşa zam üstüne zam geçirirken, PKK’yı koynunda besleyen Barzani’ye, Talabani’ye yarı fiyatına elektrik vermiyor muyuz?

İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de kadınları çocukları havaya uçurduklarında; besleme medyadaki arkadaşlar utanmadan, "Ne malum PKK’nın yaptığı" demedi mi?

Şehit çocukları çıplak ayakla gezerken, tabut başındaki karnı burnunda tazeler Allah’ıyla baş başa kalmışken; fitreleri zekátları Mehmetçik Vakfı yerine, Almanya’da din-iman hortumcusu olduğu alenen tescillenen Deniz Feneri’ne vermiyor muyuz?

Gariban ailelerin çocukları şakır şakır şehit düşerken, subay-astsubay çocukları oradan oraya tayin edilip, lise mezunu olana kadar 28 tane şehir değiştiriyor; yaşadıkları travma nedeniyle üniversite kazanamıyor ve onlara hiçbir ayrıcalık tanınmıyorken; "Babamın parası var, benim de bokumda boncuk var, onun için yurtdışında okuyorum" diyenler askerlikten yırtmıyor mu?

Bir zamanlar bu memlekette askerlik yapmayana kız bile verilmezken, "Popomda sivilce çıktı, bak bu da raporu" diyenler, askerlikten sıyırmıyor mu?

*

Genelkurmay, 68 kere basılan 46 şehit verdiğimiz gecekondudan bozma dandik karakolu, parasızlık nedeniyle 100 metre ileriye taşıyamadığımızı açıklarken; Genelkurmay eski Başkanı’na, korgeneral refakatinde askeri uçakla taşı****, 1 trilyon liralık zırhlı Audi almadık mı?

*

Neymiş efendim, terör zirvesi toplanmış, kararlılık mesajı çıkmış...

Yerim ben sizin o kararlılık diyen dillerinizi, yerim.

Yılmaz ÖZDİL
2008-10-12 (18:08)
In Dependence (INdependence)
In Dependence (INdependence)
güzel bi yazı... ama şöyle de bir gerçk var bizim halkımız herşeyi unuttuğu gibi bunları da unutur Göz kırpıyor artık o derece duyarszlaşmışız ve bu kronik hale gelmiş malesef Gözlerini yuvarlıyor ...

sadece halkı suçlamak soğru değil bunun için hükümetin neden olduğu geçim sıkıntısı ve hayat şartları böyle olmaya itiyor belkide ama yinede bu duyarsızlığı haklı kılmaz bence...

seçim zamanı dağıtılan 5-10 torba kömür ve yardım paketleriyle günü kurtarmaya çalışan (ki bunun her ne kadar yanlş da görünse tepksz olan) halkımız ne zaman uyanır ve bir ulusun geleceğinin yanlz günü kurtarmadan ibaret olmadığını anlar, işte o zaman yaşanan her kötü olayın hakkı layıkıyla verilir... Soğukkanlı

belki bunların hepsi ütopya üretmekten başka bişey değil ama olmayacak diyede bir şey yok...BİR ULUSUN KADERİNİ O ULUSUN KENDİ HALKI ÇİZER... haksızmıyım Göz kırpıyor
2008-10-12 (20:08)
Hüseyin Akçay (toxictipsy)
Hüseyin Akçay (toxictipsy)
Yilmaz Özdil den kalemnin keskinliği kadar dilinin keskinliğini de bekliyoruz.
2008-10-15 (01:28)
Hakan Aydın (hakanalmanya)
o iceri atilan komutanlar serefsizlikten iceri atildi onu niye yazmiyorsun.

o komutanlarin pkk yi organize ettigi darbe yapmak icin silahli cete olusturdugu rüsvet kacakcilik ve her türlü serefsizligin icine girdikleri gün yüzüne cikti. zamaninda 12 eylül darbesini yapmak icin sag sol diye milleti ayirip sagcilarida solcularida vurup sonra darbe icin zemin hazirlayan bir cetedir ergenekon.

28 subatta hayali fadime sahinler müslüm gündüzler ortaya cikartip 50 milyar dolari cebellezi edenlerdir bunlar iste. 2001 krizinin sebebi bunlardir. isterseniz o zaman bu isi organize eden sisi nin itiraflarini okuyabilirsiniz. yada kalkancinin simdiki ergenekoncularla zamaninda beraber calistigini belgeleriyle internette bulabilirsiniz.

ergenekoncu pasalarin terör örgütü pkk ile iliskileri iftiralar ile ortaya cikmis iken nasil olurda bu darbeye zemin hazilrmak icin milleti satan serefsiz komutanlari sanursunuz.

pkk ve ergenekon ayni kaynaktan beslenen terör örgütüdür. bu ayan beyan ortaya cikti. herkes biliyor artik bunu. hürriyet ve milliyet ergenekon terör örgütü yokmus gibi davraniyor.sira onlara da gelecek te ondan. 28 subatta ergenekoncu pasalarin istedigi sekilde baslik attiklarini kendileri itiraf ettiler.

Türkiye degisiyor. darbe ülkesi olmayacaz artik.
2008-10-15 (01:39)
ayrica daglica baskini ve aktütün olaylari sunu gösteriyor. askerin icinde ergenekoncular hala var ve bunlarin hepsi teker teker temizlenmeli.

yoksa nasil olurda pkk elini kolunu sallaya sallaya karakol basar. emniyet teskilati baskinin olacagi istihbaratini askere ulastiriken asker neden istihbarat toplayamiyor. ben söyleyeyim. asker bal gibi de aktütün baskini olacagini biliyor ama ne yapsin. serefsiz komutanlar bu baskinlar olmazsa nasil baski havasi olusturacaklar. nasil hükümeti hizaya getirecekler. yada nasil icerdeki ergenekonculari koruyacaklar.

bunlari ben demiyorum. bu serefsiz ergenekoncu komutanlar dogu da halkin üstüne kursun yagdirdilar. bunu ben demiyorum orada askerlik yapmis bir gence sorun size bunu söyleyecektir. yada 97 safak operasyonunu yapan komutanin itirafini okuyun orda göreceksniz. tam pkk yi bitiriyorduk genel kurmaydan bir emir geldi ve geri cekilmek zorunda kaldik diyor. cünkü pkk ergenekon tarafindan organize ediliyor. öcalan i hapisten kurtarip mit ajani yapip sonra terö örgütünün basina gecirenler bunlardir.

daha neler var neler. türk ile kürt catsimasi yapip darbe icin zemin hazirlama ohal i kurup parayi cebellei etmek ve her zaman gücü ellerinde bulundurmak bu serefsizlerin isidir.

türkiye bu serefsizlerden kurtuluyor. tabi bu biraz sancili oluyor. gayet normal.
2008-10-15 (02:11)
bana inanmiyorsaniz askerin daha önceden aktütün saldirisi olacagii bildigi halde neden müdahale etmedigii belge ve görüntüsü ile izleyin.

askerin icinde ergenekocu pasalar var ve bu pasalar pkk ile isbirligi icinde iste kaniti:

http://www.samanyoluhaber.com/haber-121045.html
2008-10-15 (06:32)
llSaUroNll demiş ki:
TARIH : 04 Ekim 2008

SAAT : 09:30

NO : BA - 42 / 08

Hakkari ili Şemdinli ilçesi bölgesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü’nün batıdan emniyetini sağlayan Bayraktepe’deki unsurlarına karşı dün öğleden sonraki saatlerde bölücü terör örgütü tarafından Irak’ın kuzeyinde bulunan ağır silahlarının da desteği ile saldırı girişiminde bulunulmuştur.

Saldırıdan önce, bir jandarma özel harekat timi ile takviye edilen emniyet unsurlarının bulunduğu Bayraktepe Bölgesi’nde bir bölüğe yakın kuvvet bulunmaktaydı. Ayrıca, bölge gelişmelere bağlı olarak bir jandarma özel harekat bölüğü ve bir komando bölüğü ile de takviye edilmiştir. Çatışmanın başlamasından önce görüntü alınan bölgeler, topçu ve havanlarla ateş altına alınmış ve iki kol taarruz helikopterleri de bölgede görev almıştır.

Ayrıca, Aktütün Karakolu’na on kilometre mesafede Irak’ın kuzeyinde bir terörist grup tespit edilmiş ve bu terörist grup önce Hava Kuvvetleri, daha sonra topçu tarafından ateş altına alınmıştır.

Çatışmalar, akşam karanlığına kadar devam etmiştir. Çatışmalar esnasında bir astsubay, altı uzman erbaş, sekiz erbaş ve er olmak üzere 15 güvenlik görevlisi şehit olmuştur. Zayiatın büyük kısmı, Irak’ın kuzeyinden yapılan ağır silah atışları nedeniyle meydana gelmiştir. Çatışmada yaralanan personel, tedavi edilmek üzere uçakla Ankara’ya getirilmektedir. İki uzman erbaş ile henüz temas kurulamamış olup bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir.

Çatışmalar süresince, 23 terörist etkisiz hale getirilmiş olup Hava Kuvvetleri ve topçu ateşleri sonucunda etkisiz hale getirilen terörist miktarı henüz tespit edilememiştir.

Şehit olan personelimize Allah’tan rahmet, silah arkadaşlarına ve onların değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Bölücü terör örgütü ile mücadeleye, yurt içinde ve yurt dışında artan bir kararlılıkla devam edilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Alıntı:http://www.tsk.mil.tr/10_ARSIV/10_1_Basin_Yayin_Faaliyetleri/10_1_Basin_Aciklamalari/2008/BA_42.html

bunu daha ne kadar tekrar etmem gerekecek bilmiyorum ama böyle spekülatif haberlerle orduyu yıpratma çabaları içerisinde olanların gerçek yüzlerini halkımız görecektir inşallah bi gün. zaten senin yazdıklarında örneğinde verdiğin tv haberleri ve bunlar sitelerinde yapılan haberlerinin tıpkısının aynısıdır farklı bi şey yazacak kadar yada kendinden bi şeyler akatarabilecek birisi olabileciğini düşünmüyorum ergenekon paronayağı olmuşlar ki yapılanların hepsini bu şekilde açıklayabileceklerini sananlar yanılıolar

oncelikle şunu sormak gerek madem darbecilere karşıydı bu operasyonlar eski darbecileri darbeyi bizzat yapmış olanları neden soruşturmuolar neden tutuklamıolar ki kokleri bu kadar eski olduğunu düşünolarsa, oncelikle yapılmış olanlar ortada kimse demokrasicilik oynayarak kimseyi kandırmaya çalışmasın eğer bu kadar büyük güçte 2(?) terörüde yonetecek bi büyük güç varsa bu hükümeti yok sayarak asla olamaz ki tutuklanan insanlarda bu güçteki örgütü yönetecek ve darbe yapabilecek yetkiye ve makama sahip değillerdir bu olsa olsa organize olamamış bi mafya olabilir ki ben bunada inanmıyorum ve bu insanlar bu suçları işlemiş olsalardı operasyonlardan önce istihbaratı alıp Türkiye den çoktan uçmuş olurlardı (uçanada güvenimiz kalmadı ) ki operasyon kaç dalga ve aylar sürdü .
2008-10-15 (16:21)
Haber Taraf Gazetesi'ne ait. Taraf Gazetesi, tıpkı Dağlıca Baskını gibi Aktütün Saldırısı'nın da izini sürüyor ve bu saldırıyla ilgili dehşet verici belgeler, korkunç iddialar ortaya atıyor. Ortaya konan belgelerden 17 askerin şehit olduğu Aktütün saldırısı öncesinde Genelkurmay Başkanlığı'nın, anlık istihbarat paylaşımı uyarınca elde edilen görüntüler ve istihbarî bilgilerle baskının hangi tarihte, kaç kişiyle ve nereye yapılacağı hakkında detaylı bilgiye sahip olduğu anlaşılıyor. İnsansız Hava Araçları sınırdan Hakkari; Şemdinli bölgesine doğru harekete geçmiş 80 kişilik PKK'lı grubun koordinatlarını, net görüntülerini bir aydır adım adım izliyor. Elde ettiği her görüntüyü de Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı'na iletiyor. Komutanlık da elindeki bütün istihbarat raporları ile birlikte Genelkurmay Başkanlığı'na...

Baskından sadece beş gün önce 29 Eylül günü, Van Asayiş Güvenlik Komutanlığı Hareket Merkezi'nde görevli nöbetçi subay, Genelkurmay'a gönderdiği acil raporunda sınırdan 10 uçaksavar silahı getirildiğini, ayrıca PKK'nın Hakkâri Yüksekova'ya bağlı bazı köylere "boşaltın" talimatı verdiğini, bu bölgeleri tampon bölge olarak kullanacağını bildiriyor.

Baskından bir gün önce, yine Van Asayiş Güvenlik Komutanlığı Hareket Merkezi'nden görevli bir nöbetçi subay günlük raporunda bir gün sonraki saldırının adeta koordinatlarını veriyor. "Gizli ve çok ivedi" rumuzlu raporda PKK'lıların bölgedeki hareketliliği isim isim, silah ve katır sayılarına kadar yerleri bildirilerek birimlere gönderiliyor. Sınırdan içeri giren PKK'lılar, içeriye sokulan ağır silahlar, saldırı kararlarının alındığı toplantılar, her şey biliniyor. Saldırıdan bir gün önceki istihbarat raporlarında Hakkâri-Şemdinli bölgesinde bir saldırının gelmekte olduğu bütün detaylarıyla anlatılıyor.

Öyle ki Genelkurmay, Aktütün'ün hemen karşısında, sınırın öteki tarafındaki Mezi Deresi içerisinde saldırıda kullanılan ağır silahları taşımak üzere bekletilen 25-30 katırın varlığından bile haberdar! Ama bütün bu istihbarat, nöbetçi subayların bütün "acil ve önemli" yırtınmaları hiçbir işe yaramıyor. Aktütün Karakolu'ndaki 17 asker, göz göre göre gelen ölüme teslim ediliyorlar.

Dün Hava Kuvvetleri Komutanımızın golf skandalından sonra yaptığı ilk konuşmasında, terörle daha etkili mücadele için hava kuvvetlerinin envanterine katılacak yeni casus uçaklarından bahsettiğini duyunca bu milletle alay etmektir diye düşündüm. Sanki ellerine ulaşan istihbaratı değerlendirmişler gibi, yeni casus uçağı almaktan, daha çok istihbarat toplamaktan bahsediyorlar.

Sanki ellerindeki yetkileri bilgileri kullanmışlar gibi, terörle mücadele için OHAL yetkileri istiyorlar! Şimdi ne olacak? Genelkurmay belgeleriyle birlikte ortaya konan bu haber karşısında yine her zamanki gibi "Kim sızdırdı" soruşturmaları mı açacak; yoksa karşımıza geçip bize borçlu olduğu açıklamayı mı yapacak? Dün Dağlıca, bugün Aktütün... Sadece bu iki olay bile, bu savaşın bitirilmesinin önünde tek engel olduğunu gösteriyor: Birilerinin savaşı ne pahasına olursa olsun sürdürme isteği... Genelkurmay'dan o birilerini karşımıza çıkarmasını bekliyoruz.