Fransa'da okuyan sevgi dostlarımız neden birlikte akademik çalışma yapamıyoruz anlayamıyorum. Halbuki kültür, sanat,spor ve bilimsel çalışmalarla ülkemizin adını duyurabiliriz.
İlgilenmenizi rica ederim.
Sevgi ile kalın
merak ettigim makalenin fransızca olup olmadıgı
konu nedir makalenin? bir de cok bilgi birikimine ve üst donanıma ihtiyac vardır makale konusunda..
İlgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
Yaklaşık 10 yıldır Türkiye'nin Kıbrıs politikası ile ilgilenmekteyim. Hatta görüşmelerde de bulunan birisi olarak bütün tarafların görüşlerini ve taktiklerini biliyorum. Dolayısıyla bunda pek sınıtımız olmaz. Özellikle bu aralar olası bir devlet kurulacak ise ortaya çıkacak sorunların hangi merkezde toplanacağı, çözüm mekanizmalarının ne olacağı, bunlarla ilgili kurulacak düzenin nasıl olacağı vb hususları incelemekteyim. Örneğin, anayasa nasıl olacak, yargı, yürütme, güvenlik, ordu, askerli, demokratik düzen vb. konular. Ama lütfen gözünüz kormasın... Bunlar üzerinde oldukça derin bilgim var. Kaldı ki hemen hemen birçok kaynağa ulaşma şansım oldu. Tabiki sizin de katkınızı beklemek, benim için heyecan verici olacağını belirtmeliyim.
Makalenin diline gelince ilk önce kendi aramızda bunu Türkçe yapmak sonra da mutabık kalacağımız metnin üzerinden Fransızca'ya veya başka bir dile çevirisini yapmaktır. Sonra da müşterek isimle yayınlama çalışmaktır. Dolayısıyla sizin 2 konuda katkınız büyük olacaktır. Biri makaleye katkıda bulunmak, diğeri de özellikle ilgili yabancı dile aktarılması olabilecektir. İşin daha kolay olması için isterseniz benim hazırladığım taslak metni size sunabilirim. Böylece Kıbrıs konusunda uluslararası hüviyet taşıyan bir makale yazma başarı elde etmiş oluruz.
Benim esas gayem bunu Kıbrıs konusunda Türk tarafının görüşünü ilmi usullerle yurtdışında yayınlamak; onun dışında her şeye ve her türlü öneriye açığım...
En kısa sürede ceavabınızı bekliyorum.
Bu vesile ile çalışmalarınzda başarıla diler saygılar sunarım.
Dr. Soyalp Tamçelik