Akademik çalışma!
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Akademik çalışma! 2008-10-13 (13:59)
Soyalp Tamçelik (Soyalp)
Soyalp Tamçelik (Soyalp)
Rusya'da okuyan sevgi dostlarımız neden birlikte akademik çalışma yapamıyoruz anlayamıyorum. Halbuki kültür, sanat,spor ve bilimsel çalışmalarla ülkemizin adını duyurabiliriz.
İlgilenmenizi rica ederim.

Sevgi ile kalın
2008-10-13 (18:16)
Fatih Duman (russianknight)
Fatih Duman (russianknight)
Soyalp demiş ki:
Rusya'da okuyan sevgi dostlarımız neden birlikte akademik çalışma yapamıyoruz anlayamıyorum. Halbuki kültür, sanat,spor ve bilimsel çalışmalarla ülkemizin adını duyurabiliriz.
İlgilenmenizi rica ederim.

Sevgi ile kalın

sevgili soyalp tamçelik

inanırmısınız ben ve birkaç arkadaş hariç foruma giren veya ilgilenen yok.rusya forumu böyle sakindir hep.rusyada okuyanlara ise burda nadir rastlarsınız..çünkü çoğu eğitim dışı amaçla gittiği için 4 üncü senesini dolduran göremezsiniz...

bunu affınıza sığınarak söylüyorum;rusyadaki türk öğrencilerden bu tür faaliyetler beklemeyin bence...hele ki rusyadaki türklerden...
Ne üzücü değil mi 2008-10-13 (22:01)
Soyalp Tamçelik (Soyalp)
Soyalp Tamçelik (Soyalp)
Ne kadar üzücü değil mi, mangalda kül bırakmayan bizler maalesef elimizi taşın altına soktuğumuz yok. İlla da yumurta kerteye gelmeli... Önceden basit işleri kangren olunca yapmayı ne kadar da çok seviyoruz. Ahhh benin insanım işte böyle...
Ama olsun yol gidenler içindir. Biz yolumuza devam edenlerdeniz. Oturanlardan değiliz... Çalıışırsak bu toprakları vatan yaparız yoksa toprak... Toprak ancak vatan olursa değer taşır yoksa değeri tartılılır.

Yine de teşekkürler; ama yılmak yok; çalış bu toprak vatan olur diyenlerdeniz.

Sevgi ile kal
2008-10-17 (01:13)
Berkant Senturk (xXLanCeloTXx)
Berkant Senturk (xXLanCeloTXx)
ilk once ben moskova dostluk unisinde okuyorum bizim burda belli basli bi turk birligimiz va ve her 23 nisan olsun 1 mayis olsun ozel gunlerde ulkemizi elimizden geldigince tanitmaya calisiyoruz gecen 1 mayisda okulun icine turkiyeye tanitan her turlu seylerle bi yer kurduk ve ermenisinden italyanina kadar turkiyeyi her yonunle tanitdik yani turkiye daha nerde oldugunu bilmeyenlere bile rasladik gorduklerinde cogu insan ne guzel bi ulkeymis diye soke oldular hatta bu sene rusyadan en az 1000 tane turist kazandirmisiktir turkiyeye
İşte bu.. 2008-10-17 (12:38)
Soyalp Tamçelik (Soyalp)
Soyalp Tamçelik (Soyalp)
Her şeyden önce sizleri tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyourm. Sanmayın ki bu sadece sizin başarınız veya etkinliğinidir. İnan ki bu gelecek nesillerin rahat yaşaması için yaptığınız bir misyon çalışmasıdır. Ne olduğu ne ölçüde başarılıldığı da hiç önemli değil. Önemli olan bunu yapma ihtiyacının hissedilmesidir. İşte bizler bu zinciri kıracağız. bana bir şey olmaz. Komşunun ateşi, bizim eve sıçramaz dememek lazım. Her şey daha kolayken yapmak varken neden illada zora girip yapacağız. Hem zamanımıza, hem paramıza, hem de canımıza kasdedecek şeyleri baştan neden önlemyiz bilmem. Sanırım kolaycılığa kaçıyoruz.Bakın sizler oralarda sırf okuyarak zamanınızı değerlendirebilecekken, bunları yapma ihtiyacı hissedip, 1000 kişiyi ülkemize getireceksiniz. Şimdi soruyoarum Türkiyenin 1000 kişiye ihtiyacı var mı?, Milyon dolar bıraksalar ne olacak. İhtiyacını karşılar mı. Tabiki hayır. Ama o 1000 kişi 10.000 ve daha yukarısına çıkartacak reklamımızı yaparsa işte o zaman bizler bir şey kazanırız. Önemli olan insanın gönlünü kazanmak deği midir sevgili dostlar. O yüzden sizleri, sevgili Berkant kardeşim ve şahsında oradaki bütün kardeşlerimizi en içten duygularla tebrik ederim.
Şİmdi sıra bilim ve sanatta olmalı... Ruslar bu konuda çok yetenekli ve akıllıdırlar. Lütfen bu konularada değinelim. Ama gayretleriniz beni de mutlu etti. Hele hele bunu diğer üniv. öğrencilerini de dahil edersek var ya; işte o zaman muhteşem olur. Büyük düşünelim çünkü zaten herkes küçük düşünüyor. Bari farkımız olsun.

Sevgili dostlar özellikle sizlerle Türkiye'nin bazı konularında uluslararası nitelikli bilimsel makale çalışması yapacak varsa ben de kendi bilgim kadarınca katkıda bulunmak isterim. Önemli olan her alanda Türkiye'nin var olduğunu ve meselelerine kendi çözüm getirecek güçte olduğunu göstermemiz lazım. Bu önerimi de dikkate alırsanız benden elimden geldiğinde sonsuz destek vermeue hazırım.
Başarılarınız başarımızdır.

Sevgi ile kalın

Dr. Soyalp Tamçelik