Sabit Bulgaristan'da Üniversite Eğitimi Görecek Arkadaşlara,Nacizane İhtiyac Uyarıları.
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 4
1234 Sonraki SayfaSon Sayfa

Bulgaristan'da Üniversite Eğitimi Görecek Arkadaşlara,Nacizane İhtiyac Uyarıları. 2008-10-16 (04:10)
Cagri Duran (ÇağrıDuran)
Cagri Duran (ÇağrıDuran)
Öncelikle Merhabalar,

Turkstudent.com'da okul ve egitim hakkında öğütler vermek ne benim nede başkasının haddine değil.Bunu yazarken belki yeni gelecek arkadaşların kafasında bazı soru işaretlerini gidermesi açısından yazıyorum.

Çoğunuz danışmanlık firmaları,öğrenci birlikleri veya tanıdıklarınız tarafından Bulgaristan'daki Üniversitelere yazıldınız.Türkiye'de bir Şehri kazanınca öğrenci o sehri cogu bilmeyerek gider ve bır cok kafasında soru işaretleri olur.Başka bir ülkede kesinlikle olacaktır.Msnlerde gelecek arkadaşlarla istişare yaptıgımız zamanlarda okula kayıttan çok burası hakkında bilgiler vermeye çalıştık veya buraya gelme şansınız var ise oncelıkle sehır ve okulu gezmesını istediği ve bu surecte rehber olmayı kendımıze borç bildik.Bu şekilde yardımcı oldugumuz arkadaslar oldu.Tabiki öss den daha ne olcagı bellı olmadıgı ıcın bu anlattıgımı belkı yapmak gereksız oldugu için bize msn yolu ile sorular geliyor.Elimizden geldiğince sorularınızı cevaplayabildiğimi düşünüyorum.

Bu kısmı bırakıp şimdi heyecanla onaylarını bekleyen arkadaşlara gelirken yanlarında olması gerekenler,Vize ücretleri,vizenin alınırken izlenecek yollar vb. konuları bu başlık altında vermeye çalışacam.Konunun başka konulara çekilmemesi için rica ediyorum aynı çizgide devam etsin.

Gelelim şimdi getirmemiz gerekenlere Gülümsüyor Diğer Konu başlıklarımızı başka mesajlarda uzun uzun yazıcam.

1) Yorgan ve Yastık ( Havası Alınmış şekide olanlar yerde kaplamaz)
Diyeceksiniz Bulgaristan'da bunlar yok mu.Tabiki var ama bir çok işiniz olcak onu alcak vakıt bulamayabilirsiniz.Veya sizinle ilgilinen kişiler sadece sorumlulukları dahılınde işlerini yaparlar bu şiddetle tavsiyemdir arkadaşlar.
2) Ziraat bankası da olsa yuksek havele ucretlerı oldugu ıcın ve geldıgınızde okulunuzun ilk taksıtı,2 aylık gecınecek paranız,oturum ucretınız olmak üzere yanınızda euro yapıp paranızı getirin ve geldıgınızde ziraat bankanıza yakın zamanda kullanmıyacağınız kısmı yatırın.
3)En az 1 adet sucuk,salam,zeytin,peynir.Bunları bavulunuzun bir kısmına yerleştirin.Türkiye'deki ağız tadınız olmadıgı ve müslaman oldugumuz için domuz etini yiyemedıgımız ıcın zorluk cekebılırsınız.Bu Türkiye'den gelirken dusunmedıgınız bısey ama ayran'ına bıle alısmanız zaman alıcak Gülümsüyor
4)Askerlik problemi olan arkadaşlar:
-İkametgah Belgesi
-Nüfus cuzdanı Fotokobisi noterlı olmazsa 14 dolar verıp burda onuda halledebilirsiniz.
-Diploma Fotokobisi noter onaylısı
-Askerlik Şubenizden askerlik durum belgesi

Bu saydıklarım öğrenci Dosyası için gerekiyor. Türk konsoloslugundan açılacak.Geri kalan evraklardan Sofya'da elinizdeki ve okuldan alacagınız ogrencı belgesı ile hallediyorsunuz.

5)İngilizce sözlük,bulgarca sözluk ve bulgarca konuşma klavuzu.Bulgarca konuşma klavuzu dili öğrenmek için değil ama aşinalığınızı ve oturup ders çalışmak istediğinizde gerekecektir.
6)Eğer imkanınız varsa Notebook getirmeniz.İnternet'İn hızlı olması ve daha uygun gorüşme imkanı olduğu için Aileniz ve sevdiklerinizle iletişimiz hep internetten olucak.Eğer notebook'u olmayan arkadaslar varsa Bulgaristan'da uygun alabileceklerini belirtiyim.Ve tax-free yolu ile sınırdan yüzde 20 odemesınıde alabılırsınız.Elektroniklerde böyle olduğunu hatırlıyorum.

Bu yazıyı yazarken sizlerin yerine kendimi koyarak yazdım.Eğer benim bulunduğum şehirde ihtiyacı olan arkadaşlar olursa iletişime geçebilirsiniz.Şu an yardımlarına koştuğumuz arkadaşlar gibi sizinkinede elimizden gelen yardımı yaparız.Bulgaristan'daki Türklerin diğer üniversite hayatının diğer ülkedekiler gibi daha birlik beraberlik içinde olması için birbirimizin arkasında durmalıyız.Bu başlığa zaman buldukca Bulgaristan'da eğitim hakkında bilgilendirecem.

Saygılar

Çağrı DURAN
bavula kadar türk yardımlaşması. . . . . SOFYATÜRK 2008-10-16 (05:01)
Ferhat Hüsrevoğlu (sword354)
Ferhat Hüsrevoğlu (sword354)
Arkadaşlar merhaba öncelikle çağrı kardeşimizin bu ilgi ve alakasından dolayı ne kadar teşekkür etsem azdır.Şuan onayım çıkmasına rağmen halen sofyada değilim ve sofyaya daha önce hiç gitmedim fakat ilk başta bilmem gereken sofya ile ilgili bilgilerimin %80i ÇAĞRI DURAN kardeşimize aittir, hatta bu kardeşimiz okadar ilgilidirki kendisiyle yüzyüze görüşüp balıkesir/altınoluk'ta sahilde çay içip sofya ile ilgili bilgi aldığımız muhabbet ettiğimiz bile olmuştur.sofyaya sofyaturk ekibi çağrı duran vasıtasıyla gelecek arkadaşlara tavsiyem çağrı gerçekten güvenilir ve dürüst bir arkadaştır zaten ilk tanışmada bu konudakı tecrübesi ve bilgilerini sizinle paylaşma ve konuşma tarzıyla direk görebilirsiniz.ben sofyaya gitmek üzere hazırlık yapma aşamasındayım ve şu son yazdığı yazı benim birçok soruma ve kaygıma cevap niteliğindedir ve daha bunun gibi bir çok konuda size yardımcı olur ve hiç sıkılmadan ilgili bir şekilde tüm sorularınıza cevap verir.SOFYATURK EKİBİ VE ÖZELLİKLE ÇAĞRI KARDEŞİMİZE çok teşekkür ederim .
TŞK 2008-10-16 (16:19)
İsa Kartal (isakartal63)
İsa Kartal (isakartal63)
HAKKINI HELAL ET ABİGülümsüyor bide sen olmasaydın ne firma nede başkası bizi bu kadar biligilendirirdi çok tşk ettim allah razı olsun...
2008-10-16 (23:05)
abi çok teşşekkürler bu paylaşımın için valla elinden ne geliyorsa yapıyorsunn...ama bu konu harika olmus ekliyebilecek hiç bişi kalmamış Göz kırpıyor
2008-10-16 (23:07)
Cagri Duran (ÇağrıDuran)
Cagri Duran (ÇağrıDuran)
Hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.Hepiniz x veya y kişisi ile yazıldınız ama elimden gelen bilgiyi sizlere aktarmaya çalıştım umarım başarılı olmuşumdur.

Saygılar
2008-10-17 (23:00)
Tansu İnan (watoz55)
Tansu İnan (watoz55)
teskkur ederız kardes..ALLAH razı olsun..empatı kurarak olaya yaklasman cok hosuma gıttı..inşallah herkes senın gıbı olur.örnek arkadassın gercekten..samsundan tansu inan..
2008-10-20 (15:26)
İbrahim Emin Mutlu (rasput1n)
İbrahim Emin Mutlu (rasput1n)
bak bu güzel olmus cagrıcım bu arada unutmadan altınolugun denızı hala aklımdan cıkmadı gıremeden geldık memlekete ama senınle konusup bılgı almak guzeldı....
2008-10-21 (20:29)
Cagri Duran (ÇağrıDuran)
Cagri Duran (ÇağrıDuran)
Yorumlarınız ve iyi niyet dilekleriniz için teşekkür ediyorum.Bulgaristan'da eğitim almak üzere gelmek isteyen veya gelmek için bilgi almak için 500 üstünde kendi sahsım olarak tanık oldum.Çoğuna elimizden gelen desteği verdik.Seneye bu alt yapımızı geliştirerek daha çok destek olucaz.
İbrahim Altınoluk çok güzel bir yerdir kardeş tıp'a geliyorsunuz Sofya'da gorusmek dileğiyle.

Konumuzu sabitleyen yönetici arkadaşımızıda teşekkür ederim.Bulgaristan bölümündeki bilgi paylaşımımız devam edicektir.Kayıt olmak önemli deği kayıt olundukdan sonraki destek önemli diye düşünüyorum.

Saygılar
2008-10-31 (01:06)
Alper Nogay (Tatar Alper)
Alper Nogay (Tatar Alper)
selam aleykum
Bulgaristana gidenler gitti yeni gidecek arkaslara tavsiyem adam akıllı arastırıp ole gitsinler. arastırmamdan kasıt oyle internet de tanıstıkları adamlardan ya da danısma firmalarından ziyade bulgaritan gocmeni olan ve oralarda yasamını bir bolumunu gecirmis kişiler olsun.Şimdi sen bulgarıstanın koyunden ya da gelısmemis bi sehrinden gelen adama sorarsan hayart standartları ne diye sana ove oe bitiremez. ve sofiya ya ya da varna ya gittiğinde cebindeki paranın 2 gunde eridiğini gorursun ve geri donmek için gun sayarsın ya da donersin. gitceğiniz sehirde yasamıs kisilerle konusun.Sonra demeyin ben neyaptım diye oyle rahat deği
l orda yasamak. en azından ilk yıl.ortamı tanıyıncaya kadar. Ve orasnıı i karı kız cenneti zannedip gitmeyin.Avrupa birliğine girdi diye bir hollanda almanya avusturya gibi bir yerde beklemeyin. eğri oturup doğru dusunun. okumak istiyorsanız,maddi olarak da orta halin biraz ustunde iseniz,bastırılmıs duygularınız yoksa gitmek kötü bir fikir olayabilir. Ama yinde o cileyicekeceğinize ossde calısıp sağlma bir türk unversitesine gidin derim.
gidenin de gitmeyeninde işleri rast gitsin
2008-10-31 (04:29)
Cagri Duran (ÇağrıDuran)
Cagri Duran (ÇağrıDuran)
Tatar Alper demiş ki:
selam aleykum
Bulgaristana gidenler gitti yeni gidecek arkaslara tavsiyem adam akıllı arastırıp ole gitsinler. arastırmamdan kasıt oyle internet de tanıstıkları adamlardan ya da danısma firmalarından ziyade bulgaritan gocmeni olan ve oralarda yasamını bir bolumunu gecirmis kişiler olsun.Şimdi sen bulgarıstanın koyunden ya da gelısmemis bi sehrinden gelen adama sorarsan hayart standartları ne diye sana ove oe bitiremez. ve sofiya ya ya da varna ya gittiğinde cebindeki paranın 2 gunde eridiğini gorursun ve geri donmek için gun sayarsın ya da donersin. gitceğiniz sehirde yasamıs kisilerle konusun.Sonra demeyin ben neyaptım diye oyle rahat deği
l orda yasamak. en azından ilk yıl.ortamı tanıyıncaya kadar. Ve orasnıı i karı kız cenneti zannedip gitmeyin.Avrupa birliğine girdi diye bir hollanda almanya avusturya gibi bir yerde beklemeyin. eğri oturup doğru dusunun. okumak istiyorsanız,maddi olarak da orta halin biraz ustunde iseniz,bastırılmıs duygularınız yoksa gitmek kötü bir fikir olayabilir. Ama yinde o cileyicekeceğinize ossde calısıp sağlma bir türk unversitesine gidin derim.
gidenin de gitmeyeninde işleri rast gitsin

Alpercim Yorumun için teşekkür ederiz.Bulgaristan'a gelecek arkadaşlar zaten kararlarını doğru vererek bu yola girdiklerine eminim.Amaç ve hedefler doğrultusunda hareket etmek önemli.Şu konuda haklısın danışmanlık firmalarının temsilcileri okulu bırakın ülke'yi görmemiş kişilerden oluşuyor.Ve danısmanlık firmasının verdıgı bılgılerı anlatıyorlar.Olmayan bölümleri var gibi gösteriyorlar.Şirket adı altında aslında oyunlar oynandığıda aşikar.

Bu sene ingilizce bölüm okuyacaz diye şirketlerle giden arkadaşlar o kadar uyarmamıza rağmen bulgarca bölümlere devam edicekler.Olmayan bişeyi olma ihtimaline göre hareket etmek olmaz helede Bulgaristan gibi temellere sahip olmayan bir ülke için.

Şuda acıdır ki Türkiye'deki okularımız ne kadar kaliteli olursa olsun dünyada geçerlikleri bir bulgar okulu kadar yok.Saygınlık demiyorum yanlış anlamayın.

En basit örneği: 2 sınıf bir bolumdesınız turkıyede okuorsunuz Almanya'da Darmstad Üniversitesine geçiş yapmaya kalkıyorsunuz ve sıfırdan başlamanız gerekiyor.Nedeni almanya universitelerine türkiyeden giriş yapmanın tek yolunun bır bolume yerlesıp bellı dıl saatını aldıkdan sonra başlama oldugu ıcın.Fakat bu durum Bulgaristan Ab oldugu için farklı.

Buraya gelecek arkadaşların hiçbiri karşılarında Süper bir ülke bulacakları için gelmiyorlar eğitim amaçlı geliyorlar.Umarım herkes hedeflediklerine ulaşırlar.

Saygılar
Sayfa / 4
1234 Sonraki SayfaSon Sayfa